Hva er VegMe? | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hva er VegMe?

Stadig flere dropper kjøtt innimellom eller for godt. Med gode vegetaralternativer tilgjengelig, er det heller ingen grunn til å ikke spise kjøttfritt både til hverdags og fest.

Vegetartrenden vokser, og Norge er intet unntak. Dette er gode nyheter for miljøet, for en vegetarrett har i gjennomsnitt halvparten av klimapåvirkningen som en kjøttrett.

Det utgjør derfor en stor forskjell å bytte ut kjøtt med vegetaralternativer.

Testes nøye

Det skal være lett og ikke minst godt å velge vegetarisk, og dette er bakgrunnen for at familien Schönemyr skapte VegMe. Fortsatt bruker familien time etter time i smakslabben på Ingarö for å forske på plantebaserte proteiner og finne frem til de beste smakene. De er ikke fornøyde hvis de ikke kommer frem til produkter som smaker skikkelig godt.

Produktene du finner i butikken har vært gjennom denne labben, der både smak og konsistens vies mye oppmerksomhet. Det er også der alle oppskriftene testes ut, slik at de blir så gode som overhodet mulig.

Minst mulig transport

VegMes produkter er basert på soyaprotein, og de er utelukkende hentet fra kontrollerte dyrkningsområder i Europa.

Vi velger dyrkningsområder så nærme Sverige som mulig, slik at transporten minimeres og alle stegene i leveransekjeden kan spores. Samtidog bidrar vi til å motvirke avskoging av regnskog.

Etter produktutviklingen i Ingarö, blir produktene produsert i fabrikken på Lindesberg.

Smak av umami

Ettersom soyaprotein i seg selv ikke har en spesielt spennende smak, smaksettes produktene med kaldrøkt vann og kaldrøkt økologisk rapsolje. Dette gir dem den gode umami-smaken.

Smakstilsetninsmetoden heter Äkta Rök® og får alle smakene til å fungere godt sammen.

Det ferdige produktet er rikt på proteiner og passer perfekt som erstatning til kjøtt, fisk eller fugl i favorittrettene dine. Det miljøvennlige vegetarproteinet hylles derfor i dag av både veganere, vegetarianere, fleksitarianere og kjøtttelskere.

Kjøtterstatninger og sauser

I dag består sortimentet av blant annet deig, pulled, boller, pølser og et utvalg ferdigretter. I tillegg tilbyr VegMe majones aioli og bernaise – helt fri for melk, egg, konserveringsmidler og sitronsyre. Vi har dermed noe til enhver anledning, enten du er ute etter festmat, hverdagsmiddag, spennende retter til buffeten eller fingermat.

Siden alle produktene er ferske, finner du dem i ferskvaredisken i butiken. De har 25 dagers holdbarhet fra produksjonsdagen.