Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hva er VegMe?

Stadig flere dropper kjøtt innimellom eller for godt. Med gode vegetaralternativer tilgjengelig, er det heller ingen grunn til ikke å spise plantebaserte proteiner både til hverdags og fest.

Hva er VegMe?

Vegetartrenden vokser, og Norge er intet unntak. Dette er gode nyheter for miljøet, for en vegetarrett har i gjennomsnitt halvparten av klimapåvirkningen som en kjøttrett.

Det utgjør derfor en stor forskjell å heller la plantebaserte proteiner fylle tallerkenen én eller flere dager i uken.

Testes nøye

Det skal være lett, og ikke minst godt å velge et plantebasert alternativ, og dette er bakgrunnen for at familien Schönemyr skapte VegMe, som også er deleid av norske BAMA. Fortsatt bruker familien time etter time i smakskjøkkenet på Ingarö for å teste ut plantebaserte proteiner og finne frem til de beste smakene. De er ikke fornøyde før de kommer frem til produkter som smaker skikkelig godt.

Familien Schönemyr på VegMes smakskjøkken.

Produktene du finner i butikken har vært gjennom dette kjøkkenet, der både smak og konsistens vies mye oppmerksomhet. Det er også der alle oppskriftene testes ut, slik at de blir så gode som overhodet mulig.

Minst mulig transport

Flere av VegMes produkter er basert på soyaprotein, og de er utelukkende hentet fra kontrollerte dyrkningsområder i Europa.

Vi velger dyrkningsområder så nærme Sverige som mulig, slik at transporten minimeres og alle stegene i leveransekjeden kan spores. Samtidig bidrar vi til å motvirke avskoging av regnskog.

Etter produktutviklingen på Ingarö blir produktene enten produsert i fabrikken på Lindesberg, som ligger rett nord for Örebro omtrent 3 timer fra norskegrensen, eller av samarbeidsprodusenter i Sverige.

Smak av umami

VegMes unike smakstilsetningsmetode heter Äkta Rök®.

Ettersom soyaprotein i seg selv ikke har en spesielt spennende smak, smaksettes produktene med kaldrøkt vann og kaldrøkt økologisk rapsolje. Dette gir dem den gode umami-smaken.

Umami er vår femte smak, i tillegg til grunnsmakene søtt, salt, syrlig og bittert. Den er egentlig ikke så mye mer mystisk enn de andre smakene, men den kan være vanskeligere å beskrive. Ofte kan smaken av umami forveksles med salt, men den inneholder flere nyanser.

Smakstilsetningsmetoden er utviklet av familien Schönemyr selv, og heter Äkta Rök®. Det er dette som får alle smakene til å fungere godt sammen.

I tillegg til dette, har VegMe også utviklet en helt unik smakstilsetning vi kaller Seamami®. Denne smaken får vi fra en kombinasjon av sjøgressekstrakt, rapsolje og alger fra den svenske østkysten.

Det smaker imidlertid verken røyk eller sjø av VegMes produkter av den grunn – bare veldig godt.

Det ferdige produktet er rikt på proteiner og passer perfekt som alternativ til kjøtt, fisk eller fugl i favorittrettene dine. De milde og gode smakene gjør at du enkelt kan lage favorittrettene dine akkurat som før – bare med VegMe i stedet. Dette miljøvennlige vegetarproteinet er derfor en stor favoritt blant alt fra barnefamilier og studenter til veganere og klimaterianere.

Kjøtterstatninger og sauser

Etterspørselen for plantebaserte proteiner er på god vei opp også i Norge, og vi ser alltid på mulighetene for å introdusere nye produkter i butikkene. Både soyabønner, sorte bønner, erter, quinoa og solsikke er blant proteinkildene som brukes i VegMes produkter.

I dag består sortimentet av blant annet formbar vegodeig, burgere, pulled, vegetarboller, forskjellige pølser og et utvalg ferdigretter. I tillegg tilbyr VegMe majones, aioli og bearnaise – helt fri for melk, egg, konserveringsmidler og sitronsyre. Vi har dermed noe til enhver anledning, enten du er ute etter festmat, hverdagsmiddag, spennende retter til buffeten eller fingermat.

Siden alle produktene er ferske, finner du dem i ferskvaredisken i butikken. De har 25 dagers holdbarhet fra produksjonsdagen.

Produktene selges i Meny og utvalgte KIWI- og Spar-butikker. Hvis produktene skulle være utsolgt, eller butikken din ikke fører produktene, går det alltids an å spørre i butikken om de kan bestille dem til deg.