Black Bean-burger med avokado og syltet rødløk | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Meny

Lukk
    • Produkter
      • Vegetaralternativer
      • Ferdigretter
      • Sauser
    • Oppskrifter
      • Vegetardeig
      • Vegetarburger
      • Vegetarpølser
      • VegMe Pulled
      • Vegetarboller
      • Vegetarbiff
    • Om VegMe
      • Hva er VegMe?
      • Ofte stilte spørsmål
      • Vår historie
    Bama

    Du er her

    • VegMe
    • Oppskrifter
    • Vegetarburger
    • Black Bean-burger med avokado og syltet rødløk

    Black Bean-burger med avokado og syltet rødløk

    • 4 porsjoner
    • 15 minutter
    • Ikke satt
    Black Bean-burger med avokado og syltet rødløk

    Velg antall porsjoner

    Ingredienser

      • 2 pakke vegme black bean burger
      • ½ stk crispisalat
      • 2 stk tomater
      • 1 stk avokado
      • 1 boks vegme eggfri majones
      • srirachasaus*
      • 4 stk burgerbrød*
      • vanlig olivenolje, til steking*
      • salt* og pepper*
      • *ikke næringsberegnet

    Slik gjør du det

    1. Bland srirachasaus og VegMe Majones. Smak deg frem til riktig styrke.
    2. Stek Black Bean-burger på middels høy varme i litt olje, ca. 3–4 minutter på hver side.
    3. Det samme gjelder dersom du griller, men da pensler du med litt olje først.
    4. Skyll og riv salaten i passende biter. Skjær tomat i skiver.
    5. Del avokadoen i to, fjern stein og skall og skjær i skiver. Varm burgerbrødene litt i en panne uten fett.
    6. Legg opp Black Bean-burger lagvis med salat, tomat, avokado og chilimajones.
     

    Næringsinnhold

    Ernæring Verdi

    Energi kJ 341,43 kJ

    Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

    Energi kcal 83,14 kcal

    Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

    Fett 7,36 g

    Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

    Hvorav mettede fettsyrer 1,26 g

    Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

    Karbohydrater 1,63 g

    Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

    Hvorav sukkerarter 1,63 g

    Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

    Kostfiber 2,68 g

    Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

    Protein 1,17 g

    Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

    Folat 57,21 µg (28% *)

    Folat bidrar til vevsdannelse hos gravide. Videre bidrar det til normal aminosyresyntese, normal bloddannelse og normal homocysteinomsetning. Folat bidrar til normal psykologisk funksjon, til immunsystemets normale funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse. Til slutt spiller folat en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Folat er et B-vitamin som jobber med mye av det som de andre B-vitaminene gjør, men som også har spesifikke oppgaver i tilknytning til graviditet og å holde oss opplagte.

    Kalium (K) 368,78 mg (18% *)

    Kalium bidrar til nervesystemets og musklenes normale funksjon, det bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk også. Altså: Kalium er "motvekten" til natrium i kroppen når det gjelder blodtrykksregulering. Kaliumsalt er med på å holde blodtrykket normalt, mens for mye natrium kan øke det.

    Relaterte produkter

    VegMe Black Bean-burger

    Oppskrifter

    • Ikke satt
    • 40 minutter

    BBQ-burger med stekte poteter

    • Ikke satt
    • 20 minutter

    VegMe Juleburger

    • Ikke satt
    • 15 minutter

    VegMe BBQ-Burger med Chipotle mayo

    • Ikke satt
    • 20 minutter

    vegMe-burger

    Se alle oppskrifter
    Til toppen
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube

    Kontakt

    BAMA Gruppen AS

    BAMA Gruppen AS

    Postboks 263

    Nedre Kalbakkvei 40

    Oslo, 0614 Oslo

    Tlf.: 22 88 05 00

    Snarveier

    • Personvern
    • Forbrukerhenvendelser
    • Bama