Granateple Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig
Granateple er en leskende antioksidantbombe. Granateple har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Spis den rett fra skallet med skje eller bruk den i salater og til desserter.
I Norge er det fargerike granateplet ukjent for mange, men i middelhavsområdet har det blitt spist i uminnelige tider. Granateplet har et meget høyt innhold av antioksidanter, og inneholder mye mer antioksidanter enn for eksempel blåbær, rødvin og grønn te. Studier har vist at granateple styrker immunforsvaret og kan beskytte mot blant annet prostatakreft.

Skallet er rødt til dyprødt og hardt og inni finner du kamre fylt med røde frø. Det er kun frøene som kan spises. De har en aromatisk og syrlig smak som kan minne litt om søte rips. Spis dem rett fra skallet med gaffel eller skje. Granateple egner seg godt både i salater og til desserter. Frøene er gode i fruktsalat, is og mousse. Tilsett også granateple i sauser, wok og gryter - det gir både syre og sødme til retten.

Juicing og smoothies

 

Ferskpresset juice og smoothies er supereffektive måter å få i seg de anbefalte fem om dagen på. Vitaminene og mineralene i frukt og grønnsaker absorberes optimalt i kroppen når du drikker dem.

Disse antioksidantbombene går også rett hjem hos barna! Eksperimenter deg frem til din egen favoritt. Plutselig glir fem om dagen rett ned!

» Lær mer om juicing og smoothies her...

Et granateple kan være vanskelig å åpne for å ta ut frøene uten mye søl. Se vår instruksjonsvideo og lær deg kunsten.

» Se video - Kutting av granateple

Ferskpresset juice, fem om dagen i en fei!
Ferskpresset juice, fem om dagen i en fei!

Velg riktig granateple

Se etter granatepler med stor størrelse da de inneholder mer fruktsaft. Frukten skal kjennes tung i forhold til størrelsen. Skallet skal være hardt og ha frisk rød farge. Brune rustflekker på skallet er kun et tegn på at frukten er moden.

Oppbevaring

Beste oppbevaringstemperatur er 8-10 ºC. Kjøleskap er ikke nødvendig. Granateple har god holdbarhet selv i romtemperatur.

Skriv utSkriv ut