Pepperrot Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

Pepperrot – nordens pepper! Det svenske og danske kjøkkenet er helt utenkelig uten pepperrot. Her hjemme derimot er den smakssterke roten altfor sjelden brukt. Det er det på tide å gjøre noe med. La deg inspirere - vi har sett på svenskenes tradisjonsrike kjøkken. Sett karakter på maten med revet pepperrot.

Pepperroten kan i utseende minne om en lang pastinakk. Den er hvit i skallet med lysebrune flekker. Smaken er sterk og karakteristisk og den brukes hovedsakelig rå som krydder til kremer, sauser, supper og salater. Pepperrot skal skrelles før bruk. Forsøk å rive litt pepperrot og grovhakk friske urter, rør blandingen inn i litt crème fraîche. Smaksett med sitron og server til for eksempel laks, grillet kjøtt eller roastbeef. Eller forsøk crostini med pepperrotcréme og asparges neste gang du skal ha gjester.


”Jeg bruker ofte pepperrot som krydder. Den gir retten karakter og styrke. Hvis den koker med, blir den mildere i smaken.” Elke Stangeland, Sansenes Kjøkken.
”Jeg bruker ofte pepperrot som krydder. Den gir retten karakter og styrke. Hvis den koker med, blir den mildere i smaken.” Elke Stangeland, Sansenes Kjøkken.

 

Velg riktig pepperrot

Pepperroten skal være hvit i skallet med lysebrune flekker. Pepperroten skal være sprø, saftig og fast i konsistensen.

Oppbevaring

Pepperot skal lagres mørkt og kjølig ved 2-4 ºC. Holdbarheten er svært lang dersom det er optimale lagringsforhold.

Skriv utSkriv ut