Radicchio rosso Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

Radicchio er god å blande med andre salatsorter, den lett bitre smaken og sprø konsistensen gir karakter og ”crunch” til salaten. Forsøk også radicchio på grillen, da vil du oppleve at den bitre smaken blir erstattet med sødme.

 
Radicchio minner om et lite rødkålhode, og er litt avlang i formen. Den har faste, sprø mørkerøde blader med hvite nerver. Smaken er ganske bitter så den passer best i blandede salater eller på grillen. Ønsker du en litt mildere smak, kan du legge salaten i lunkent vann i 15 minutter før den skal tilberedes. Da vil noe av bitterheten forsvinne.

Chunk, crisp og juice

”En god salat må ha chunk, crisp og juice, slik som vår signatursalat  Backdoor salad."

  1. Med chunky mener vi store, saftige biter av salat, kylling eller kjøtt.
  2. Nøtter, krutonger og sprøstekt bacon gjør den crispy.
  3. Og godt med dressing gjør den juicy.


"Og husk at hele salaten skal vendes i dressingen. Det er ikke bare førstemann som forsyner seg som skal få nyte godsakene. It has to be well dressed !”

Tom Victor Gausdal, kokkekollektivet Flavours

Chunk, crisp og juice
Stian Floer i Kokkekollektivet Flavours tosser salaten.

Velg riktig salat

Radicchio skal ha friske rød blader, og hode skal kjennes fast og kompakt.

Oppbevaring

Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

Skriv utSkriv ut