Rapidsalat Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

Rapidsalaten er en mild salat med myke blader. Bruk den i blandinger sammen med andre salater.

Rapidsalat har lange, krøllete, tynne blader og danner ikke noe fast hode. Som regel selges den i potte. Smaken er mild og god, og den er fin å bruke i blandede salater eller alene med en vinaigrette og friske urter. Blander du ulike salatsorter får du en salat som både ser fristende ut og er full av smak. Men den store hemmeligheten ligger i dressingen.

Ja, det har skjedd en enorm utvikling på salatfronten i løpet av de siste årene, både i utvalg og ikke minst i når det gjelder bruk og kunnskap om de ulike sortene. Du kan velge en helt mild sort som rapid eller isbergsalat, lett bitre som endive eller frisée, eller salater med mye smak som ruccula eller romano. Blander du ulike salatsorter får du en vakker salat med mye smak. Skjerp smaksløkene og finn frem til din favorittsalat.

» Kokkekollektivet Flavours med Tom Victor Gausdal i spissen deler her sine salattips.


Bland salatene så får du en vakker salat med mye smak.
 

Chunk, crisp og juice

”En god salat må ha chunk, crisp og juice, slik som vår signatursalat  Backdoor salad."

  1. Med chunky mener vi store, saftige biter av salat, kylling eller kjøtt.
  2. Nøtter, krutonger og sprøstekt bacon gjør den crispy.
  3. Og godt med dressing gjør den juicy.


"Og husk at hele salaten skal vendes i dressingen. Det er ikke bare førstemann som forsyner seg som skal få nyte godsakene. It has to be well dressed !”

Tom Victor Gausdal, kokkekollektivet Flavours

Chunk, crisp og juice
Stian Floer i Kokkekollektivet Flavours tosser salaten.

Velg riktig salat

Rapidsalaten selges som regel i potte. Den skal ha friske, grønne blader med en crispy konsistens.

Oppbevaring

Rapidsalat oppbevares stående i kjøleskap, gjerne i den åpne plastemballasjen. Salaten kan også oppbevares i romtemperatur. Sett den lyst, og husk å vanne på skålen.

Skriv utSkriv ut