Sikori Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

Sikori, eller endive eller som den også kalles, smaker fantastisk på grillen. Den lett bitre smaken erstattes med sødme når den er grilles. Stian Floer i kokkekollektivet Flavours smaker gjerne til med litt appelsin og frisk estragon og serverer den til grillet sjøkreps. Det burde du også prøve!

Sikori har et avlangt, spisst og kompakt hode med fast sammenrullede blader. Bladene er hvite, med gule eller lys grønne topper. Smaken er krydret og litt bitter, derfor er den fin å kombinere med andre litt mildere salatsorter. Sikori har en fast konsistens og egner seg derfor også godt på grillen eller gratinert med litt parmesan.

Sikori på grillen

 

Stian Floer i kokkekollektivet Flavours griller sikori og smaker til med presset appelsin og frisk estragon. Servert til grillet sjøkreps smaker den fantastisk. Du kan også gratinere sikori. Del sikorihodene i to på langs og stek dem i litt olje eller smør i 5 minutter på hver side. Dryss over revet parmesan og sett den under grillene til osten begynner å boble. Det er en fin forrett og godt tilbehør til både kjøtt og fisk!

Grillet sikori

Chunk, crisp og juice

”En god salat må ha chunk, crisp og juice, slik som vår signatursalat  Backdoor salad."

  1. Med chunky mener vi store, saftige biter av salat, kylling eller kjøtt.
  2. Nøtter, krutonger og sprøstekt bacon gjør den crispy.
  3. Og godt med dressing gjør den juicy.


"Og husk at hele salaten skal vendes i dressingen. Det er ikke bare førstemann som forsyner seg som skal få nyte godsakene. It has to be well dressed !”

Tom Victor Gausdal, kokkekollektivet Flavours

Chunk, crisp og juice
Stian Floer i Kokkekollektivet Flavours tosser salaten.

Velg riktig sikori

Velg lysegule sikori med gule, lukkede topper.

Oppbevaring

Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

Skriv utSkriv ut