Bringebærkrem på nøttebunn

Bilde av bringebærkrem på nøttebunn

Ingredienser:

Tid: ca. 2 timer + 4–6 timer i kjøleskap

1 rund form, 24 cm i diameter

Nøttebunn

  • 4 store eggehviter
  • 200 g sukker
  • 250 g malte hasselnøtter, mandler eller pistasj 

Bringebærkrem

  • 300 g bringebær, ferske eller fryste 100 g sukker
  • Frøene fra 1/2 vaniljestang
  • 5 gelatinplater
  • 5 dl fløte
  • Rikelig med friske bær til pynt

Slik gjør du:

Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering eller en springform kledd med bakepapir.

Stek nøttebunnen ved 180 grader i ca. 35–40 minutter. Avkjøl. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen, kle formen innvendig med plastremse eller bakepapir og sett den tilbake rundt nøttebunnen.

Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, sukker og vanilje. Varm opp under omrøring. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur. Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene. Vend inn resten av kremen og hell bringebærkremen over nøttebunnen. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.

Ta av kakeringen, fjern plasten eller bakepapiret og dekk overflaten med masse nydelige friske bær før servering.