Grønn wok med cashewnøtter

Bilde av grønn wok med cashewnøtter

Ingredienser:

2–4 personer

  • 1 liten/mellomstor brokkoli
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g renset grønnkål
  • 50 g grovhakkede cashewnøtter
  • 1 rød chili, renset for frø og finstrimlet
  • 2–4 hvitløkfedd i syltynne skiver eller finhakket 
  • 20 g ingefær, finstrimlet 
  • ½ dl vann
  • ½ dl østerssaus
  • Olje til steking
  • Grovhakket gressløk til pynt

Slik gjør du:

Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne skiver. Varm stekepannen/woken. Rist cashewnøttene lett gylne og ta de ut av pannen. Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter, stilkskivene, chili, ingefær og hvitløk. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.

Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i ca. 30 sekunder. Tilsett grønnkål og stek videre i noen sekunder. Tilsett vann og ha brokkoliblandingen tilbake i pannen når det meste av vannet har fordampet. Skru ned varmen, rør inn østerssaus og nøtter. Pynt med grovhakket gressløk og server.

Tips:
I denne woken passer det godt med biffkjøtt, kylling, laks eller kamskjell.

Nøkkelord: Brokkoli, Chili, Grønnkål