Grønnsaksuppe «rett i kroppen»

Bilde av grønnsaksuppe «rett i kroppen»

Ingredienser:

4 personer

  • 2–4 gulrøtter
  • ¼ kålrot
  • 4 mellomstore poteter
  • 1 persillerot
  • ½ purre
  • ¼ kål
  • Ca. 2 l kjøtt- eller grønnsaksbuljong
  • 2 blader grønnkål
  • 2 røkte kjøttpølser
  • Salt og kvernet pepper
  • Revet pepperrot til servering hvis ønskelig

Slik gjør du:

Vask og skrell alle grønnsakene. Skjær gulrøtter, kålrot, poteter og persillerot i jevne biter. Skjær purren i skiver, kålen i grove strimler/biter og riv grønnkålbladene i mindre biter. Ha alle grønnsakene, unntatt grønnkålen, over i kjele og tilsett buljong så det dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Skjær pølsen i biter og ha det sammen med grønnkålen i suppen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper. Dryss over fersk revet pepperrot for ekstra smak.

TIPS:
Varier grønnsaker og mengde etter eget ønske. Pølse kan erstattes med skinke, kjøttboller eller kokt svineknoke. En perfekt anledning til å bruke opp gode rester fra gårsdagens middag.