Persillepesto - Lag pesto med persille!

Bilde av persillepesto - Lag pesto med persille!

Ingredienser:

  • Ca. 30 g persilleblader
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss pinjekjerner, gjerne ristede
  • 3 ss revet parmesan
  • Revet skall av ½ sitron
  • 1 dl mild olivenolje
  • ½ dl solsikke- eller rapsolje
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Skyll og tørk persillebladene på kjøkkenpapir. Skrell og hakk hvitløken. Kjør persille, basilikum, hvitløk og pinjekjerner med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Spe med olje og bland til slutt inn parmesan og revet sitronskall. Smak pestoen til med salt og pepper.

TIPS:
Denne pestoen passer til det meste av høstens fristelser. Drypp den over lammefrikasseen eller server den til viltsteken. Bland en skje persillepesto sammen med stekt sopp, eller smør et tynt lag persillepesto over laksefileten før du baker den i ovnen.

Nøkkelord: Persille, Hvitløk