Tomat- og ingefærmarmelade

Bilde av tomat- og ingefærmarmelade

Ingredienser:

  • 1 stor sjalottløk eller ½ løk
  • 350 g modne søte tomater
  • 4 ss finhakket frisk ingefær
  • 100 g sukker, gjerne lysebrunt
  • ½ dl vann
  • ½ rød chili
  • 1 ts garam masala eller karripulver (kan sløyfes)
  • 1 lime
  • 3 ss finhakket koriander eller persille
  • Salt
  • Nøytral olje

Slik gjør du:

Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter. Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala. La det frese godt i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca. 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.

Nøkkelord: tomater