Bama

Lutefisk fra Brødrene Berg

Fisken på Værøy produseres på samme måte i dag som da vikingene begynte å tørke skreien og bruke den som proviant og handelsvare for 1200 år siden.


Det er her Brødrene Berg holder til, og som vi får vår nydelige lutefisk fra. De har vært vår samarbeidspartner gjennom flere år.

På den lille øya Værøy ytterst i Lofoten produseres nær halvparten av all lutefisk som spises i Norge. Her spiller naturen på lag, og gir et godt utgangspunkt for tørrfiskproduksjon enn andre plasser. Dette har med havet og strømmene rundt øya å gjøre. Golfstrømmen gir milde vintre og kalde vårer, som er perfekt for å produsere tørrfisk.

På Værøy henger skreien til tørk fra mars til midten av juni, tett i tett på velbrukte tørrfiskhjeller. Der henger den i vind, sol, snø og regn, og slik bestemmer naturen selv hvordan kvaliteten på årets lutefisk blir. Det er den tradisjonsrike tørrfisken som om høsten blir forvandlet til delikatessen lutefisk, etter noen bad i vann og lut.

Klikk her for å komme til netthandelen.