Bama

Salsa, kjapt og enkelt!

40 porsjoner

Gul salsa

2,5 kg gule tomater

20 stk løk

Fedd fra 1 hel hvitløk

2 bunter koriander

30 stk gul chili

1 dl hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Kutt tomatene i 1 cm biter, finhakk løk, hvitløk og koriander og bland alt sammen.
  2. Ta ut frøene på chilien og kutt den i så små terninger du klarer.
  3. Vend inn chili og smak til med hvitvinseddik og salt.

Grønn salsa

1,5 kg grønne tomatillos event. grønn paprika

Litt matolje

40 stk jalapeno chili

Fedd fra 1 hel hvitløk

2 bunter fersk koriander

1 dl hvitvinseddik

Limejuice fra 20 stk lime

½ l olivenolje

2 ss salt

Slik gjør du

  1. Gni tomatillosene, event.paprikaene og jalapenosene i olje. Bak de i ovnen på så høy varme til de blir litt brente i skallet. Om du benytter paprika har du dem rett i en pose. La det stå til  avkjøling, ta av skallet og fjern frø på paprikaen (men ikke på jalapenosene).
  2. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til pure.
  3. Smak til med salt og pepper.

Rød salsa

4 l hermetiserte røde tomater, små cherrytomater på boks er best

1 dl ss sukker

10 stk stor løk

Fedd fra 1 hel hvitløk

1 dl olivenolje

1 dl soyasaus

2 ss cayennepepper

2 dl tabasco saus eller siracha saus

1 bunt grovhakket persille, koriander eller basillikum

Slik gjør du

  1. Ha bokstomatene i en kjele med sukker, finhakket løk, hvitløk og olivenolje. Småkok i 10 minutter.
  2. Tilsett de resterende ingrediensen og smak til med salt og pepper.
    Ønsker du den sterkere? Smak til med mer tabasco saus eller annen chili saus for å justere styrken.