Bama

Grønnsakssuppe på 1, 2, 3

Høst og vinter er suppetid, og er det noe du virkelig lager bedre og raskere selv så er det grønnsakssuppe.

Våre venner i Flying Culinary Circus har vist oss at det er mulig å lage grønnsakssuppe fra bunnen like raskt som det tar å lage posesuppe. Så da er det vel ikke noe å lure på? 

Dette trenger du til 40 porsjoner

20 gulrot

10 sellerirot

5 kålrot

20 løk (gjerne rød og gul)

10 purreløk

10 L vann (med buljongene nedenfor event. kraft)

20 kylling eller grønnsaksbuljonger

2 kg kokt skinke

1 bunt dill

1 pepperrot

1 dl dijonsennep

300 gram kaldt smør

 

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt gulrot, kålrot, purreløk og løk i terninger. Finkutt stilken på dillen. Fres alt i en gryte med litt olje. Tilsett vann og buljongterninger. Kok opp og la småkoke i 12 minutter.
  2. Skjær skinken i terninger. Finhakk dill og riv pepperrot. Tilsett alt i gryten sammen med sennep og kaldt smør i terninger. Smak til med salt og pepper.
  3. Server med godt brød og smør

Tips

Har du bedre tid, kok en svineknoke og bruk kraften og kjøttbitene i suppen.