Bama

Tomatbakt torsk

45 min
Tags:

Gi den bakte torsken et løft og oppmerksomheten den fortjener.

Ingredienser for 15 personer

Tomatbakt torsk

  • 400 g soltørkede tomater i olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 10 skive/skiver loff, 1/2 loff, kun innmat
  • 1 stk sitron
  • 1 stk Torskefilet fersk

Tomatsalsa

  • 2 stk lime
  • ½ stk koriander
  • 100 g rødløk
  • extra virgin olivenolje, etter ønske
  • rød chili, etter ønske
  • salt, etter ønske

Tilberedning

Tomatbakt torsk

1. Kjør de semitørkede tomatene i en foodprocessor med hvitløk, sitronskall og sitronsaft. «Mettes» med innmaten av den halve loffen. 

2. Bak torsken med skinnet på i 160 grader i 8-10 minutter.  Trykk lett på fisken, og se at den flaker seg. Ta av skinnet straks etter den er ferdig, og smør tomatmassen på fisken.

3. Server torsken på fat toppet med tomatsalsa.

Tomatsalsa

1. Hakk og bland sammen tomat og løk. 

2. Tilsett limesaft, olivenolje, koriander og chili etter eget ønske.  Smak til med salt.

Her kan du eventuelt benytte BAMA Industris ferdig ternet intense tomater og ternet rødløk.

Varenr:
Tomat intense ternet: 6026-13 Rødløk ternet: 6701-67

Mer om råvarene