Sesongkalender

Sommerkål

Sommerkål, også kalt nykål, smaker fantastisk og har et hav av bruksområder!

Noen venter på nypotetene, andre på jordbærsesongen. Mange venter også på sommerkålen – og det er ikke så rart. Den smaker nemlig nydelig, er full av vitamin C og B-vitaminet folat, og er i tillegg svært anvendelig. Den er elegant og sprø, og akkurat denne sprøheten er vel verdt å passe på ved varmebehandling: Ikke kok den for lenge!

Sommerkålen er sprø, og ubehandlet har den en mild og søt kålaroma. Når den er kokt kommer sødmen og den flotte kålaromaen virkelig frem.

Denne deilige kålen er svært rik på vitamin C, K, B-vitaminet folat og kostfiber. Den er kalorifattig også. De viktigste plantestoffene kalles isotiocyanater, inneholder svovel og gir kålen smak.

Oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

Sommerkål er tilgjengelig i mai, juni, juli, august.

Gårder i Sørøst som produserer Sommerkål: Huseby gård.