Sesongkalender

Skarstad gartneri

Skarstad Gartneri er et familiedrevet gårdsbruk som i dag drives av Grete og Lars Skarstad, og deres eldste datter, Anette Skarstad. Kjernevirksomheten er produksjon og salg av et bredt spekter av grønnsaker i deres gårdsbutikk. Familien Skarstad kommer opprinnelig fra grønnsaksbygda Lier ved Drammen. Lars sin far, Nils Skarstad, kjøpte gården i 1956 og med hans bakgrunn var det naturlig å starte med produksjon av grønnsaker. På den tiden var det få, og i dag er det ingen andre, som driver med grønnsaksproduksjon i Kongsvinger.
Gården består av 165 dekar egen jord og skog. I tillegg benyttes 700 dekar leid jord i produksjonen av cirka 35 forskjellige slag grønnsaker på friland, i tillegg til poteter og korn. I veksthusene dyrkes tomater, agurker og søtpaprika, samt sommerblomster. Her produserer de også småplanter fra frø til utplanting av alle grønnsakene våre som ikke sås direkte på friland. 

Produkter som produseres på gården: Agurk , Gulrot , Små røde poteter , Hodekål , Små gule poteter , Runde tomater , Blomkål

Øst