Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ambrosia-epler

Ambrosia er et ekstra søtt, saftig og sprøtt eple med en fantastisk aroma. Det hevdes at dette er «verdens beste eple», og nettopp derfor fortjener det å bli merket med Cevita.

Ambrosia-epler

Verdens første og hittil eneste Cevita-eple 

Ambrosia er tofarget med en varm rødrosa farge, tynt skall og hvitt, delikat fruktkjøtt. Denne eplesorten oppstod fra en naturlig mutasjon i en eplehage, noe som er en sjeldenhet.

Ambrosia-eplet dyrkes i vakre omgivelser i vindistriktet Piemonte og alpeområdet Val de Venosta, nord i Italia. Den italienske sesongen er fra november til april/mai. I sommermånedene kommer eplet fra Chile.

I Norge er det kun NorgesGruppen sine butikker som selger Ambrosia – det vil si at du finner det hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.

Mange bruksområder 

Ambrosia-epler spises vanligvis som de er, men er også deilig i salater, som juice, mos, i grøt og i smoothies. De egner seg også godt i desserter eller kaker, spesielt eplekake. Siden Ambrosia-eplet er så sprøtt og saftig egner det seg også godt i waldorfsalat.

Prøv stekte eplebåter som tilbehør til julemiddagen! En fin vri på det klassiske tilbehøret til ribba er kombinasjonen av epler, rødløk og svisker surret sammen i litt smør og honning. Dette passer også godt til svinestek, kalkun og vilt.

Ambrosia-eplet er rikt på kostfiber. Husk å spise skallet – mye sitter der. Det er også en kilde til fosfor.

Relaterte produkter