Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Appelsinjuice – med eller uten fruktkjøtt?

Det finnes en rekke ulike diskusjoner om mat- og drikkevaner: skal det være ananas på pizza? Er det best å spise ribbe eller pinnekjøtt til jul? Juicedrikkere på sin side har debattert et annet spørsmål i årevis: burde det være fruktkjøtt i appelsinjuicen?

Appelsinjuice – med eller uten fruktkjøtt?

Meningene er mange, og folket argumenterer lidenskapelig for sitt synspunkt. Fruktkjøtt i juice er noe veldig mange har en mening om. Selv synes vi ja-takk-begge-deler, men vi er kanskje litt partiske. Derfor har vi tatt en prat med to personer som står på hver sin side av juice-debatten.

På den ene siden har vi William (35) som er for fruktkjøtt og på den andre siden har vi Stine (27) som er forkjemper for juice uten fruktkjøtt.

Hva synes dere? Burde det være fruktkjøtt i appelsinjuicen?  

William: Absolutt! Juice uten fruktkjøtt smaker ikke ordentlig juice. Det føles rart uten fruktkjøttet.

Stine: Det er jeg helt uenig i. Jeg liker ikke konsistensen på juice med fruktkjøtt. Det kan føles veldig tykt, nesten som kokos.    

Og det er faktisk flere enn Stine som har denne oppfatning. Mange opplever at fruktkjøtt i juice kan føles litt som å drikke kokosmasse. Denne følelsen kan spores tilbake til flere smoothier som ofte inneholder kokosmasse for å gi den tykkere tekstur. Det er altså ikke kokos i, selv om det kanskje kan føles slik.

William: Men juice er ikke ordentlig juice uten fruktkjøtt! I tillegg føles det mye sunnere og friskere med fruktkjøtt. Jeg føler at jeg faktisk drikker frukten jeg har kjøpt juice av.

Stine: Hvis jeg vil føle at jeg spiser appelsin kan jeg jo bare spise appelsin. Nei, jeg vil ha en silkemyk juice.

William: Det synes faktisk barna mine også. Her i huset må vi kjøpe begge sortene, barna drikker ikke juice med fruktkjøtt.

Rent næringsmessig er det svært liten forskjell på juice med og uten fruktkjøtt. Det er hakket bedre å drikke juice med fruktkjøtt, da du får med deg fiber fra fruktkjøttet.

Kunne du blitt overtalt til å prøve med/uten?

William: Ja, jeg kan jo drikke juice uten fruktkjøtt, men jeg foretrekker absolutt med.

Stine: Nei, det tror jeg faktisk ikke.

Debatten om fruktkjøtt i juice vil nok fortsette rundt frokostbordene i norske hjem - heldigvis for alle typer juicedrikkere har vi i Cevita begge variantene! 

Hvor får jeg kjøpt appelsinjuice fra Cevita?

Cevita appelsinjuice får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.