Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ferdig Preppa kylling ramen

En fantastisk rett fra Japan!

  • 1 porsjoner
  • 30 minutter
  • Ikke satt
Ferdig Preppa kylling ramen

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Kylling ramen

    • 1 ss sesamolje
    • 1 ss ingefær, revet
    • 1 ss hvitløk, revet
    • 1 ½ dl ferdig kraft/buljong, av kylling
    • 3 ss soyasaus
  • Til servering

    • 1 pose ferdig preppa råkostsalat
    • 250 g nudler, kokte
    • 1 stilk vårløk
    • 400 g kyllingfileter
    • 4 stk. egg
    • 1 stk. noriflak*
    • tørket chili*, etter smak
    • 1 ss sesamfrø
    • chilisaus*, om ønskelig
    • 1 pose ferdig preppa super grønnkål
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Putt ingefær og hvitløk i en gryte. Ha over litt sesamolje, og stek på middels varme. 
  2. Putt i kyllingkraft og kok opp. Tilsett soyasaus etter smak. 
  3. Kok opp nudler, slik det står på pakken. 
  4. Kok egg i 4-8 minutter, avhengig av om du liker de bløtkokt eller hardkokt. 
  5. Finsnitt vårløken, og kutt kyllingen i biter. 
  6. Ha nudlene over i suppeskåler. Ha også i gulrot, Ferdig Preppa Grønnkål, vårløk og kylling. 
  7. Hell over suppe, ha i råkostsalat og legg på et bløtkokt egg. 
  8. Topp med chiliflak, sesamfrø og strimler av nori. 
  9. Server med chilisaus, om du vil. 

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 360 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 85 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 0,25 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Karbohydrater 15 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 14,5 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 6,75 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 2,75 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Salt 0,25 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!