Bama

Vegetarinspirasjon med Kristoffer

Trenger du et tips til en god vegetarrett som er enkel å lage til mange? Her har du Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget sitt tips.

Kristoffer er oppvokst i Måløy, som ligger ytterst i Nordfjorden i Vestland fylke. Han er medlem i Det Norske Kokkelandslaget som ble olympiske mestere i 2020 og vant bronse i VM i 2018. Han er ikke fremmed for å diske opp med gode og enkle vgetarretter, med masse smak.
La deg inspirere av Kristoffer sin kikertcurry med brokkoli, løk og koriander – enkelt, godt og basert på rimelige og rene råvarer.

Kikertcurry med brokkoli, løk og koriander

10 porsjoner

Ingredienser

500 g utvannet og kokt kikerter

2 stk løk

4 fedd hvitløk

 5 dl hakket tomat

0,5 dl nøytral olje

2 stk chili

20 g ingefær

4 ss garam masala

1 ss gurkemeie

1 ss paprikapulver

500 g kokkosmelk, tykk

2 stk brokkoli

2 ss ristet kokosmasse

Koriander, til servering

 

Fremgangsmåte:

  • Fres løk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Tilsett så garam masala, gurkemeie og paprikapulver. Stek ut krydderne godt.
  • Tilsett så hakket tomat og kokosmelk. Småkok i noen minutter.
  • Tilsett brokkoli og kikerter. La koke ett par minutter.
  • Servers gjerne med aromatisk ris og toppes med koriander og ristet kokosmasse.

 

Det er mange gode grunner til å sette mer vegetarmat på menyen. Ifølge Norsk Spisefakta er også interessen for vegetarmat høy, og den vokser stadig. En av de mest positive måtene å spare penger på er også å la frukt og grønt få en større andel av tallerkenen. Det gir en lavere kostnad per tallerken. Bra for deg og bra for gjestene dine. 

Besøk netthandelen vår, eller kontakt din salgskonsulent for å bestille råvarene du trenger.