Sesongkalender

Nærebø gård

Det er ikke bare blåbær for Gurine Seland, som driver denne gården i Grimstad kommune i Aust-Agder, sammen med sin mann Knut Ove og sønnen Magnus. Stedet er kanskje enda mer kjent for sine nypoteter, men vi skal fokusere på de små blå.

Blåbærene drives på friland, men dekkes til når modningen
starter. Det er en trivelig kultur å jobbe med, sier Gurine, som kan fortelle at man blir glad av å gå i blåbæråkeren. Hun har et lappeteppe av mange små jordstykker plassert i et meget godt og varmt klima, med mange soldøgn og lite nedbør. Området ligger lunt og skjermet av fjellkjeden som omkranser Reddal, slik at havtåka ikke kommer inn over blåbærene. Elva Åna renner igjennom og gjør vanning enklere. Jordsmonnet går fra lett sandjord til saftig leirjord, og stammer fra gammel havbunn og et ra fra istiden.

Produkter som leveres til Kort & Godt: Blåbær , Reddalpotet

Nærebø gård produserer også: Rutt , Juno , Ariele , Solist potet

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Sør