Fennikel Tilberedning Helse/ernæring Velg riktig

Fennikelen har fått ufortjent lite oppmerksomhet i forhold til hvor god den er - de fleste vet knapt nok hva denne grønnsaken brukes til. Fennikel setter en helt spesiell spiss på maten. Det er på tide at den nå blir oppdaget.

Fennikel har sterk lukt og en aromatisk smak som kan minne om anis. Fennikel er anvendelig og kan brukes både rå og kokt, grillet, ovnsbakt, i wok, i salater, på ostefatet og til dipp. Et lite tips: det grønne 'kruset' på stilken smaker godt samtidig som det er dekorativt. I sydeuropeiske land er fennikel en populær grønnsak, men her i landet har mange fortsatt til gode å oppdage den.

» Her finner du tilberedningstips med fennikel.

Insalata di mare - skalldyrsalat med fennikel og spinat

 

kokte reker, kreps eller scampi
babyspinat
fennikel
cherrytomater

marinade/dressing:
4 ss hakket persille
4 ss hakket mynte
4 ss basilikum
1 fedd hvitløk
1 ss kapers
olivenolje
saften av 1 sitron

Lag en marinade av olivenolje, finhakket hvitløk, presset sitron og de finhakkede urtene. Legg i skalldyrene og mariner i 10-15 minutter. Skjær fennikelen i fine strimler, cherrytomater i to og bland sammen med spinat og kapers. Bland inn de marinerte skalldyrene sammen med marinaden og vend det godt inn. Server med foccaciabrød.
Skalldyrsalat med fenikkel og spinat.
Insalata di mare. Skalldyrsalat med fennikel og spinat. Denne salaten fikk vi servert på fiskerestauranten Al Pescatore på Sicilia. Prøv den selv - vi tror det blir en salatvinner!

Velg riktig fennikel

Fennikelen skal være hvit og fast med friske blader.

Oppbevaring

Fennikel kan oppbevares i kjøleskap på 0-4 ºC, der blir den også beskyttet mot sterkt lys og uttørking.

Skriv utSkriv ut