Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du drikke et glass om dagen

Påsken er høysesong for appelsinjuice-drikking og vi vet at det er spesielt en diskusjon som ofte dukker opp rundt frokostbordet – teller juice som 1 av 5 om dagen?

Derfor burde du drikke et glass om dagen

5 om dagen

I de offisielle kostholdsrådene blir vi oppfordret til å spise 5 porsjoner à 100 gram frukt, bær og grønnsaker hver dag. Likevel er det er bare 1 av 5 nordmenn som spiser 1 av 5 om dagen. Mange synes det er vanskelig å få i seg alle porsjonene og da kan et glass juice være redningen. Ett glass appelsinjuice (2 dl) teller nemlig som 1 av de 5 porsjonene. Det skal likevel sies at det ikke er anbefalt at man drikker mer enn 1 av porsjonene som juice.

Fruktkjøtt eller ikke?

Det er mange som har sterke preferanser på om appelsinjuicen skal inneholde fruktkjøtt eller ikke, men rent næringsmessig er det faktisk svært liten forskjell på juice med eller uten fruktkjøtt. Det er hakket bedre å drikke juice med fruktkjøtt, da du får med deg fiber fra fruktkjøttet. Utover dette er det rett og slett smak og behag – heldigvis for alle juicedrikkere har vi i Cevita begge variantene

Naturlig rik på vitamin C

Appelsinjuice er naturlig rik på vitamin C som har mange viktige funksjoner i kroppen. Vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Derfor er det både smart og godt å ta seg et glass appelsinjuice for å våkne med litt ekstra energi.

Ett glass appelsinjuice er nok til å dekke daglig anbefalt inntak av C-vitamin.

Og et lite bonustips til veganere og vegetarianere – Vitamin C kan bidra til å øke kroppens opptak av ikke-hemjern i tarmen. Dette er spesielt viktig om man spiser plantebasert, ettersom dette ikke finnes i animalske produkter.

Visste du at?

Ett glass appelsinjuice (2 dl) er nok til å dekke daglig anbefalt inntak av C-vitamin.

Fantastisk smak

Søt og frisk appelsinjuice kan brukes i mange fristende oppskrifter! Kanskje du har lyst til å prøve noe nytt? Sjekk ut en av våre kjempegode oppskrifter med appelsinjuice under.

Hvor får du kjøpt appelsinjuice fra Cevita?

Cevita appelsinjuice får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.