Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du drikke appelsinjuice

Den er smakfull, frisk og rik på vitamin C – vi deler våre beste grunner til å ta seg et herlig glass appelsinjuice til frokosten.

Derfor burde du drikke appelsinjuice

Smaken

Appelsinjuice er en søt og frisk juice med balansert smak. I Cevita har vi flere ulike varianter, både med og uten fruktkjøtt, økologisk eller appelsinjuice kombinert med annen fruktjuice. Uansett hva din appelsinjuice-preferanse er, kan du nesten være garantert at du finner en variant som faller i smak. 

Enkelt 

Appelsinjuicene fra Cevita kommer i en praktisk forpakning med skrukork. Du kan holde den kald i kjøleskapet, og ta det du trenger når du har lyst på det. Appelsinjuice er et must til frokost og en perfekt boost på hjemmekontoret.

Energi

Det er ca. 40 kalorier per dl juice. Det betyr at du gir kroppen påfyll, noe som kan komme godt med til frokost, i en hektisk arbeidshverdag og før eller etter trening. Dette betyr også at man ikke bør overdrive juicedrikkingen. 

1 av 5 om dagen 

I de offisielle kostholdsrådene blir vi oppfordret til å spise 5 porsjoner à 100 gram av frukt, bær og grønnsaker hver dag. Mange synes det er vanskelig å få i seg alle 5 porsjonene, og her passer appelsinjuicen perfekt inn. Et glass appelsinjuice (2 dl) teller som en porsjon, og kan være enklere å få i seg enn for eksempel en hel appelsin. Det skal likevel sies at det ikke er anbefalt at man drikker mer enn 1 av porsjonene som juice. 

Hjelper immunforsvaret 

Appelsinjuice er naturlig rik på vitamin C som har mange viktige funksjoner i kroppen. Vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Derfor er det smart å ta seg et glass appelsinjuice for å våkne, og starte dagen med litt ekstra energi. Ett glass appelsinjuice (2 dl) er nok til å dekke daglig anbefalt inntak av C-vitamin. 

Tips til vegetarianere og veganere!

Vitamin C kan bidra til å øke kroppens opptak av ikke-hemjern i tarmen. Dette er spesielt viktig om du spiser plantebasert, siden dette ofte finnes i animalske produkter.

Anvendelighet 

Det finnes en rekke andre måter å drikke appelsinjuice enn bare rett i glasset. Appelsinjuice er for eksempel godt i smoothie, og gir en ekstra frisk smak. Den kan også tilsettes i lune gryteretter og gir en ny dybde til smaken. Juicen kan også brukes for å sette smak på naturlig mineralvann, eller blandes ut med vann for en mer leskende drikk.