Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du spise gul kiwi

Gul kiwi er noe ukjent her til lands, men er virkelig en smaksopplevelse i seg selv. Lær mer om den lille tropiske herligheten og les våre beste grunner til å spise gul kiwi.

Derfor burde du spise gul kiwi

En helt unik smak

Gul kiwi har en helt egen smak og er litt søtere enn den grønne kiwien. Smaken er tropisk og kan minne om en kombinasjon av frukter som mango, papaya og kokos. Samtidig er den frisk og syrlig, men i en mye mildere grad enn den grønne.

En mildere kiwi

Grønn kiwi inneholder store mengder actinidin, som er et enzym. I kombinasjon med den gule kiwiens syreinnhold, kan den grønne derfor bli litt for syrlig i smaken for enkelte. Gul kiwi derimot, inneholder mindre actinidin, som gjør at den er mindre syrlig og oppleves som en mildere kiwi-variant.

Liten, men full av supre egenskaper

Den gule kiwien er kanskje liten, men inneholder flere vitaminer og mineraler. Gul kiwi er rik på vitamin C, som bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Den er også rik på kostfiber og en fin kilde til B-vitaminet folat og kalium.

Enkel å ta med seg

Gule (og grønne) kiwier er smarte på enda en måte, nettopp ved at de kommer i sin egen emballasje, i form av et beskyttende skall. Dette gjør at den er enkel å ta med seg på tur, sende med i matpakken eller ha tilgjengelig i sekken etter trening. I tillegg kan faktisk skallet på den gule kiwien spises, bare husk å vaske det først.

Så hva er forskjellen på gul og grønn kiwi?

Gul og grønn kiwi ser kanskje like ut, men de er samtidig veldig forskjellige. Gul kiwi er en mildere variant av den grønne, og har en søt, tropisk smak. Den grønne kiwien er frisk og mer syrlig. I utseende er den gule kiwien mer avlang i formen, og har et brunt skall uten hår som er spiselig. Den grønne kiwien er rundere og har et brunt hårete skall.

... Men litt like er de likevel

Både gule og grønne kiwier er søte, tropiske frukter som er rike på både vitamin C og god smak. Kiwiene har god holdbarhet når de er umodne, og oppbevares da kaldt og beskyttet mot luft. Moden kiwi holder ikke fullt så lenge, men kan lagres i noen dager såfremt temperaturen er lav. Begge variantene kan nytes som de er, eller i en mengde ulike oppskrifter.

Hvor får du kjøpt Gul Kiwi fra Cevita?

Gul Kiwi fra Cevita finner du kun hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.