Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du spise klementiner

Klementiner er en stor favoritt her til lands, og akkurat nå er klementinene ekstra gode! Les våre beste grunner til å plukke med deg et par klementiner neste gang du er i butikken.

Derfor burde du spise klementiner

De små, oransje sitrusfruktene er spesielt populære på høsten, nettopp fordi de er så gode akkurat nå! 

Ekstra søte og saftige

Klementinene fra Cevita du finner i butikken nå er spesielt søte, friske med et saftig fruktkjøtt. De har også et tynt skall som er lett å skrelle av. De er nøye utvalgt til å bære Cevita-merket – rett og slett fordi de er av ypperste kvalitet. 

Bidrar til å reduserer tretthet og utmattelse 

Som frukt er klementiner rike på vitamin C, som bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet, utmattelse og sørger for et sunt immunforsvar. En bonus er også at de er rike på kostfiber.

Utrolig anvendelig 

Klementiner er en av de mest anvendelige sitrusfruktene vi har! De er supergode å spise akkurat som de er, men kan også brukes i mange ulike oppskrifter, både søte varianter, salater og middagsretter.

Vet du hvilken sort du spiser nå? Ta en titt på vår sesongkalender.

Super å ta med seg

Klementin er en praktisk sitrusfrukt som kommer i sin egen emballasje, i form av et beskyttende skall. Dette gjør at klementiner er supert å ta med seg på tur, sende med i matpakken eller ha tilgjengelig i sekken etter trening.

Usikker på hva som er forskjellen på klementin og mandarin? Les forklaringen her.

Hvor får du kjøpt klementiner fra Cevita?

Klementiner fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.