Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Våre aller beste druetips

De store, sprø Autumn Crisp-druene er fantastisk gode som de er, men kan også spises på andre spennende måter. Prøv et av våre beste tips og opplev druene på nytt!

Våre aller beste druetips

Fryste druer

Fryste druer er en klassiker – og det er ikke uten grunn. De er supre som snacks på varme dager eller som nøytrale isbiter i mange forskjellige drikker.

Slik gjør du det:

  1. Skyll druene og plukk de av stilken. Du kan også fryse dem rett på stilken.
  2. Ha druene over på et brett eller en tallerken med bakepapir på. Det kan være lurt å fryse druene hver for seg først, slik at du senere kan legge dem i en egen boks uten at de fryser fast i hverandre.
  3. Frys druene i minst to timer før du har de over i en egen boks.

Fryste druer kan oppbevares i fryseren i 9–12 måneder. Supert å dra fram når du har lyst på en kjølig kveldssnack!

Frokostdruer med yoghurt og granola

Grønne druer med yoghurt og granola er en frisk og spennende snack som kan nytes både til frokosten eller som et enkelt mellommåltid.

Slik gjør du det:

  1. Skyll druene og plukk de av stilken.
  2. Dypp druene i yoghurt og så i granola.

Druene kan oppbevares i fryseren i opptil 2 måneder.

Sjokoladedekkede druer 

Grønne druer med sjokolade er en enkel og god dessert du kan lage på forhånd. Prøv deg gjerne fram med ulike sjokoladetyper. Her har vi brukt mørk sjokolade.

Slik gjør du det:

  1. Skyll druene og plukk de av stilken.
  2. Smelt sjokolade og dypp, rull eller ringle over sjokolade på druene – lag gjerne litt forskjellige varianter.
  3. Sett druene i kjøleskapet i ca. 2 timer og server! 

Druene holder seg fint i kjøleskapet i et par dager.

Yoghurtbark med grønne druer

Yoghurtbark med dine favorittdruer er en digg snacks som kan nytes som mellommåltid, dessert eller som en del av en sommerlig frokost. «Barken» eller basen, lager du av yoghurt. Du kan også bruke kvarg eller kesam for et mer proteinrikt resultat.

Slik gjør du det:

  1. Kle et bakebrett eller en egnet form med bakepapir. Sørg for at den får plass i fryseren før du begynner.
  2. Smør yoghurten ut over bakepapiret med en slikkepott, ca. 1-2 cm tykt.
  3. Tilsett delte grønne druer, hakkede pistasjnøtter og sjokolade. Topp med litt frisk mynte.
  4. Frys brettet – barken burde være fryst innen 3-4 timer.
  5. Knekk opp bitene med en skarp kniv og server.

Druebarken kan oppbevares i fryseren i opptil 2 måneder.

Bruspulverdruer

Druer med bruspulver er perfekt for de som vil ha et litt annerledes godteri i helgen. Prøv deg fram med ulike pulvere – du kan også godt bruke gelépulver.

Slik gjør du det:

  1. Skyll druene og plukk de av stilken.
  2. Tørk druene, men ikke helt, slik at de enda er litt fuktige.
  3. Dryss over bruspulver og server.

Hockeydruer

Det høres kanskje sprøtt ut, men druer og Hockeypulver kan være en lekker kombinasjon for de av oss som liker salmiakk-smak. Resultatet blir søte og salte druer. Bare prøv selv!

Slik gjør du det:

  1. Skyll druene og plukk de av stilken.
  2. Tørk druene, men ikke helt, slik at de enda er litt fuktige.
  3. Dryss over Hockeypulver og server!

Delte druer med lime

Del druer i to og ha over en god skvis lime. Da får du et friskt og syrlig resultat!