Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Cotton Candy: druene som smaker sukkerspinn

Nå får du kjøpt en helt spesiell Cevita-drue – en unik sort som smaker akkurat som sukkerspinn.

Cotton Candy: druene som smaker sukkerspinn

Litt som på tivoli

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er det faktisk ikke. Sorten heter Cotton Candy og har en unik, søt smak med hint av vanilje, som smaker bemerkelsesverdig likt som det rosa sukkerspinnet du får kjøpt på tivoli. Cotton Candy fra Cevita har en fast og fin konsistens, og fargen varierer fra grønn til gyllen. Noen ganger har den til og med innslag av rødtoner.

Cotton Candy-druer smaker bemerkelsesverdig likt som sukkerspinn.
Cotton Candy-druer smaker bemerkelsesverdig likt som sukkerspinn.

Mange år med prøving

Cotton Candy-druen ble utviklet i Bakersfield i California og det tok 10 år med krysspollinering før avlingsekspertene landet på den perfekte druen. Målet med eksperimenteringen var å finne tilbake til kraftige druesmaker som har forsvunnet gjennom tidene, og kunne tilby druer med en sterkere smaksprofil enn tidligere.

Visste du at?

Om du får en drue med mørke prikker på overflaten er det et godt tegn! Det er et sukkerutslag som betyr at druen er ekstra god og søt. 

Supergodt alternativ til helgekosen

I tillegg til en unik smak og konsistens er også Cotton Candy-druene en fin kilde til kostfiber og er en naturlig tørsteslukker, fordi de er så vannholdige. Cotton Candy er et godt alternativ til helgekosen og faller garantert i smak hos både store og små.

Druene er aller best som snacks, men kan også brukes i en rekke oppskrifter. Vi anbefaler å bruke dem i desserter eller fruktsalat, på grunn av den søte smaken. Se alle drueoppskriftene våre her. 

Cotton Candy er et resultat av at det hele tiden utvikles nye og spennende druesorter rundt om i verden og vi gleder oss over å kunne tilby denne smaksbomben så lenge sesongen tillater det. Nyt dem mens de er her!