Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kreativ med klementin

Klementiner er herlig snacks, og smaker godt både hjemme eller på tur. Klementinen kan ikke bare spises, men brukes til andre morsomme og kreative ting.

Kreativ med klementin

Revet klementinskall til middag 

Klementinskall inneholder mye smak og kan rives og tilsettes i lune gryteretter eller brukes i sauser, vinaigretter og supper. Husk å vaske klementinene først!

Lag meiseboller til småfugler 

Meiseboller er en hyggelig ting å lage sammen med barna, og det blir ekstra gøy å se fuglene samle seg rundt en hjemmelaget meisebolle. Del klementinen i to og fjern fruktkjøttet.  Dette kan du selvsagt spise. Fyll skallene med flytende matfett (gjerne delfiafett eller annet matfett uten salt og krydder) og ha oppi frø og nøtter. Heng en hyssing i toppen eller legg de på et fat som tåler å stå ute. 

Duftende pynt 

Klementinskall kan brukes til så mangt, og holder godt på frisk farge og lukt. Tørk skallet (eller hele skiver) på en rist i et par dager eller tørk det i ovnen på 200 grader til det er helt tørt. Bind tørket klementinskall med kanel og heng pynten opp på steder du ønsker god lukt. Du kan også tørke skallet i en skål på toppen av vedovnen, da får rommet en herlig duft.

Til teen 

Tørket klementinskall kan også brukes i te. Det passer utmerket i en sort teblanding som for eksempel chai. 

Klementinvann 

Vann er godt for både kropp og sjel, og blir enda bedre med klementin i. Vask klementinen godt og kutt opp et par skiver klementin. Ha skivene i en karaffel med vann. La gjerne vannet stå litt med skivene i. For ekstra smak kan du tilsette noen mynteblader. 

Hvor får jeg kjøpt klementiner fra Cevita? 

Cevita klementiner får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.