Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik har du aldri spist druer før

Druer er supergode som de er, men kan også spises på andre spennende måter. Prøv et av våre fem tips til uventede måter man kan bruke druer på!

Slik har du aldri spist druer før

1. Frys druene

Fryste druer er utrolig godt! Det passer perfekt som snacks på varme sommerdager, eller som et alternativ til iskrem. Alle typer druer passer her. Legg druene på et fat og la de stå i fryseren over natten. Hvis du ikke klarer å vente er de som regel klare i løpet av et par timer. Ta de ut av fryseren og vent et par minutter og nyt en forfriskende iskald drue. De fryste druene kan også brukes til å lage slush; putt druene i en blender og tilsett vann og litt lime. Bonustips: fryste druer kan også brukes som isbiter! 

2. Lime-druer

Lime og druer er en uslåelig kombinasjon. Vi anbefaler grønne druer. Del druene i to og skvis en halv lime over. Resultatet blir en frisk og søt snack!

3. Ovnsstekte druer

Druer blir ekstra gode i ovnen. Smaken blir dyp og druene blir herlig karamellisert. De kan brukes til topping på pizza og bruschetta, eller serveres med ostefatet. Det eneste du trenger er røde druer, en olje som tåler høy varme og litt salt. Ha druene i en bolle og fordel olje og salt jevnt over. Legg druene på et bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller fram til druene har krympet og har begynt å sprekke.

4. Druesalsa

Druer blir fantastisk gode i salsa, og du får en herlig kombinasjon av søt og sterk. Bruk drue som hovedingrediens, gjerne en kombinasjon av røde og grønne druer, og bland med løk, olivenolje, koriander, jalapeno og lime. La gjerne salsaen stå å godgjøre seg litt etter blanding, smakene blir enda bedre og intense. 

5. Drue-godteri

Ta helgekosen til nye høyder med dette lille trikset, det passer perfekt for de av oss som liker surt godteri! Vask druene og legg de over på et fat. Finn fram en pose med gelepulver (vi anbefaler kiwi- eller sitronsmak). Pass på at druene enda er fuktige, og strø på et tynt lag med gelepulver. Sett fatet i kjøleskapet og etter en times tid er de klare! 

Hvor får jeg kjøpt druer fra Cevita?

Cevita-druer får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.