Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Betemiks

Vår økologiske betemiks er unik alene, men egner seg også som nydelig middagstilbehør. Nyt en god porsjon gule og røde beter, dyrket med kjærlighet for naturen. Det er omtanke i hver bit, dét.

Betemiks
Bruk

Kokte beter, nypoteter og en smørklatt er en rett i seg selv. Det blir også ovnsbakte beter i en sandwich med fetaost. Beter som er bakt i ovnen smaker også godt som middagstilbehør, men du trenger ikke å koke eller bake betene dine. Den sprekeste råkostsalaten får du ved å blande revet gulrot og beter. Så fargerikt, spennede og godt. Prøv også syltede beter, gjerne på en brødskive med leverpostei for eksempel.

 

 

Smak

Rødbeter har en mild jordaktig smak med mye sødme. Gule beter smaker også litt jordaktig, men mildere enn rødbeter.  

Tilberedning

Vask betene. Dersom bladene sitter på, skjæres de av. La fem centimeter av stilken forbli på, slik at de ikke «blør» under koking. Beter er svært anvendelige. De kan rives eller skives rå, brukes i salater, bakes i ovn eller kokes møre med skall. Koketiden vil variere med størrelsen, så sjekk med en spiss kniv at de er møre.

Oppbevaring

Oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 grader, gjerne i en plastpose eller tett plastboks.

Næringsinnhold

Rødbeten og gule beter er rike på kostfiber og B-vitaminet folat, i tillegg til å være en flott kilde til kalium. De viktigste plantestoffene heter betalainer og innbefatter betanin og vulgaxantin.