Bama

BAMA Økologisk

Våre økologiske produkter vokser frem ved hjelp av naturlig plantevern. Produktene er rike på smak, og bidrar til naturmangfold.

Det skal være lett å velge økologisk. Derfor lanserer vi en helt ny produktserie laget av og for naturen.

BAMA ØKOLOGISK består av produkter dyrket frem i et næringsrikt jordsmonn, med naturlig plantevern og mye kjærlighet. Det gir en rik og god smak. Friske sitroner, saftige appelsiner, solmodne tomater eller duggfriske urter. Her finner du mye av det du trenger i løpet av en dag. I en økologisk drakt.

Produktene våre er lett tilgjengelige i butikken. Se etter "BAMA Økologisk" når du handler. 

I økologisk landbruk benyttes det naturgjødsel, også kalt organisk gjødsel. Ordet "gjødsel" stammer fra "gjøde" - det betyr "gjøre god", og klinger bra, med tanke på hva som er naturgjødselens oppgave i det økologiske landbruket. Denne type gjødsel bidrar til at plantene vokser frem med stor respekt for naturmangfoldet. 

Naturlig gjødsel har noe lengre virketid. Derfor er et økologisk landbruk mer tidkrevende. Gjødselen bidrar til å sikre en god jordhelse og et sunt miljø for mikroorganismer. 

 
BAMA ØKOLOGISK omfavner et bredt spenn av de aller beste råvarene.
Ta godt vare på de ved å oppbevare de riktig. 

Tomatene våre trenger 3-4 måneder for å bli røde og saftige. De dyrkes i energismarte drivhus, og holder lengst og smaker best når de oppbevares på kjøkkenbenken.

Gulrøttene våre vokser frem i norsk og næringsrik jord. De dyrkes med kjærlighet av hardtarbeidende bønder. La dem ligge i emballasjen i kjøleskapet, da holder de seg sprø lenge, og du slipper å kaste mat. 

Pass godt på potetene. De er plantet av bonden, og har kost seg i naturlig gjødslet jord i fem måneder før de kommer til deg. Oppbevar dem mørkt og kjølig, da unngår du matsvinn.


Våre produsenter er dedikerte, og legger hele sitt hjerte i å dyrke de aller beste råvarene. 
Det blir det god smak og kvalitet av. 

I den frodige Lierdalen i Buskerud ligger jordene helt ned mot Tyrifjorden, og her dyrkers kål og salater av ypperste kvalitet av syvende generasjons bonde, Anders Hørte. Fjellformasjonene og fjorden gir et lunt klima med lite vint og flere grader høyere temperatur enn det man finner bare en kilometer unna. Les mer om Hørte gård.

På Hanasand gård på Rennesøy dyrkes de mest fantastiske tomater. Bonden og gartneren Stig Jakob Hanasand driver gården sammen med kona Monica, og er tredje generasjons tomatdyrker på Rennesøy. Området har vært i familiens eie siden 1500-tallet. Les mer om Hanasand gård.