Bama

Fra naturen - for naturen

Våre økologiske produkter vokser frem ved hjelp av naturlig plantevern. Produktene er rike på smak, og bidrar til naturmangfold.

Det skal være lett å velge økologisk. Derfor lanserer vi en helt ny produktserie laget av og for naturen.

BAMA ØKOLOGISK består av produkter dyrket frem i et næringsrikt jordsmonn, med naturlig plantevern og mye kjærlighet. Det gir en rik og god smak. Solmodne tomater eller friske salater. Her finner du mye av det du trenger i løpet av en dag. I en økologisk drakt. 

Fra mai til september er det norsk sesong, og da henter vi det vi kan av økologiske produkter fra norske jorder. Men vi trenger likevel hjelp, hele året rundt. De økologiske fristelsene som ikke kan dyrkes i Norge, henter vi annet steds fra. Både fra land i og utenfor Europa, som har mild bris og varm ettermiddagssol mye lenger enn Norge.  

Produktene våre er lett tilgjengelige i butikken. Se etter "BAMA Økologisk" når du handler.

I økologisk landbruk benyttes det naturgjødsel, også kalt organisk gjødsel. Ordet "gjødsel" stammer fra "gjøde" og betyr "gjøre god". Det klinger bra med tanke på hva som er naturgjødselens oppgave i det økologiske landbruket. Denne type gjødsel bidrar til at plantene vokser frem med stor respekt for naturmangfoldet. 

Naturlig gjødsel har noe lengre virketid. Derfor er et økologisk landbruk mer tidkrevende. Gjødselen bidrar til å sikre en god jordhelse og et sunt miljø for mikroorganismer. 

 BAMA ØKOLOGISK består av fantastiske råvarer. Ta godt vare på maten.

Tomatene våre trenger 3-4 måneder for å bli røde og saftige. De dyrkes i energismarte drivhus, og holder lengst og smaker best når de oppbevares på kjøkkenbenken.

Gulrøttene våre vokser frem i norsk og næringsrik jord, og dyrkes med kjærlighet av hardtarbeidende bønder. La dem ligge i emballasjen i kjøleskapet, da holder de seg sprø lenge, og du slipper å kaste mat. 

Pass godt på potetene. De er plantet av bonden, og har kost seg i naturlig gjødslet jord i fem måneder før de kommer til deg. Oppbevar dem mørkt og kjølig, da unngår du matsvinn.

Våre produsenter er dedikerte, de legger sjelen i å dyrke frem de aller beste råvarene. 
Slikt blir det god smak og kvalitet av. 

Røstad Øvre i Levanger produseres økologisk gulrot. Aud Mari Folden og Bent Ingar Fuglu driver gården. Her renner Levangerelva og Verdalselva gjennom enkelte av jordene og ut i Trondheimsfjorden.

Jens Edvard Kase driver Vold gård, og er en av våre eminente gulrotprodusenter. Jordene består av en blanding av rein sandjord, silt og moldholdig sand med en dash av gammel sjøbunn og morene. 

Myrhaug gartneri i Lier drives av to generasjoner. Her dyrkes det økologiske agurker. Bjørn Myrhaug har i samarbeid med sin far en målsetting om å produsere ren og sunn mat med best mulig smak. Satsningen på økologisk har vært en naturlig del av utviklingen. 

Trond Magne Kristoffersen driver gården Vestre Bjølsund på Rygge, og er vår produsent av økologisk kålrot, pastinakk, potet og rødbeter. 

Thorer Egeland på Egeland gård er vår produsent av økologisk purre. Les mer om gården hans her. 

Per Odd Gjestvang på Vang gård dyrker økologisk blomkål, stangselleri og vårløk på Skreia, rett ved vakre Mjøsa. Beliggenheten gir stabil og høy temperatur, og ikke minst god tilgang til vann. 

På Hanasand gård på Rennesøy dyrkes de mest fantastiske tomater. Bonden og gartneren Stig Jakob Hanasand driver gården sammen med kona Monica, og er tredje generasjons tomatdyrker på Rennesøy. Les mer om Hanasand gård.

I den frodige Lierdalen i Buskerud ligger jordene helt ned mot Tyrifjorden. Her dyrkers kål og salater av ypperste kvalitet av syvende generasjons bonde, Anders Hørte. Les mer om Hørte gård.

Per Arne Hoppestad dyrker økologisk gulrot rett utenfor Skien, i et geologisk område med mye kalkfjell. 

Kjell Magne Larsen er en av våre dyktige jordbærprodusenter, og holder til i Lyngdal.

Økologiske agurker og tomater får du hos Martin Danielsen på Kjær gartneri i Våle i Vestfold. Her har han et fire måls veksthus og 200 mål tilegnet økologisk korn og gress. 

På Vansjø finner vi Feulstad gård, hvor Øivind Paulshus dyrker fantastisk, økologisk potet. Her er de spesielt opptatt av miljøvern og prøver å drive gården etter miljøvennlige prinsipper. 

Trond Gaarder driver gården Vedervang på Lena. Her på gården er all produksjon økologisk, og til BAMA leverer han blant annet økologisk potet. 

Even Saastad holder til på Stange, og driver med produksjon av økologisk potet. 

Halvor Midtsunstad driver gården Solgløtt i Solør. Her er all produksjon økologisk, blant annet dyrkes det økologiske poteter. Les mer her. 

Guldkunrud ligger på Ottestad, og drives av Nils Olve Gillund. Herfra får vi flott økologisk kepaløk og rødløk. Her kan du lese mer.

På Ilseng ligger Østby gård som drives av Asbjørn Stramrud Torp. Her produseres det økologisk hodekål, kålrot og potet.