Hjertesalat
Våre økologiske hjertesalater er delikate, med en søt og bitter smak. Konsistensen er knasende sprø. Så friske og naturlige blir bare hjertesalater fra bønder med kjærlighet for naturen.
Bruk
Hjertesalaten passer godt i en middagssalat, på grillen, i matpakka, i potetsalaten og i wokken. Den buede formen på bladene gjør at salaten kan fylles med ulike ingredienser. Et blad er også perfekt til brødskiva.
Smak
Hjertesalaten har en søtlig smak, med noe bitterhet. Konsistensen er frisk og sprø.
Tilberedning
Salaten kan gjerne legges i iskaldt vann i 15 minutter. Dette gir en mye sprøere salat. Skjær av den nederste delen av stilken før servering. Det kan også være lurt å tørke salaten etter vask. Det gjør at dressingen henger på bladene og at salaten ikke blir vassen.
Dyrkes i
Oppbevaring
Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 grader, gjerne pakket i en plastpose eller lukket plastboks.
Næringsinnhold
Det er omtrent ingen kalorier i hjertesalat, men den er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Den er en fin kilde til vitamin K, betakaroten og kalium.
Sesong
Produseres i mai, juni, juli, august, september, oktober