Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hjertesalat

Våre økologiske hjertesalater er delikate, med en søt og bitter smak. Konsistensen er knasende sprø. Så friske og naturlige blir bare hjertesalater fra bønder med kjærlighet for naturen.

Hjertesalat
Bruk

Hjertesalaten passer godt i en middagssalat, på grillen, i matpakka, i potetsalaten og i wokken. Den buede formen på bladene gjør at salaten kan fylles med ulike ingredienser. Et blad er også perfekt til brødskiva. 

Smak

Hjertesalaten har en søtlig smak, med noe bitterhet. Konsistensen er frisk og sprø.

Tilberedning

Salaten kan gjerne legges i iskaldt vann i 15 minutter. Dette gir en mye sprøere salat. Skjær av den nederste delen av stilken før servering. Det kan også være lurt å tørke salaten etter vask. Det gjør at dressingen henger på bladene og at salaten ikke blir vassen. 

Dyrkes i
Oppbevaring

Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 grader, gjerne pakket i en plastpose eller lukket plastboks.

Næringsinnhold

Det er omtrent ingen kalorier i hjertesalat, men den er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Den er en fin kilde til vitamin K, betakaroten og kalium.

Sesong

Produseres i mai, juni, juli, august, september, oktober

Her dyrker vi