Bama

Slik koker og damper du brokkoli

Vær oppmerksom på koketiden, brokkolien skal fortsatt ha spenst når du serverer den. Vi anbefaler at du damper eller wokker brokkoli, da beholder den både farge, smak og konsistens.

Slik koker du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilkene.
  3. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
  4. Del den i to eller fire deler.
  5. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Gi brokkolien et oppkok. Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i ca 3 minutter før du heller av vannet.

Slik damper du brokkoli

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilkene.
  3. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv.
  4. Skjær av bukettene.
  5. Kok opp vann og legg oppi brokklibukettene i 3-4 minutter.

Brokkoli er mild og søtlig i smaken, noe som gjør den til en populær grønnsak blant barna også. Hvis barna ikke liker brokkoli, kan du prøve å smørdampe den eller kjøre den jevn i blenderen til suppe.