Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

5 gode grunner til å spise Cevita grønn kiwi

Grønn kiwi er en fruktfavoritt med en frisk, tropisk smak – les alle grunnene til å spise den her!

5 gode grunner til å spise Cevita grønn kiwi

1. Forfriskende smak

Grønn kiwi er søt og frisk, og den er litt syrligere i smaken enn den gule. Mange mener at kiwiens tropiske smak kan minne om en kombinasjon av jordbær, melon og banan. Under det hårete skallet finner du et lekkert grønt fruktkjøtt som er utrolig saftig.

2. En liten, hendig frukt

Grønne (og gule) kiwier er supre å ta med seg, nettopp fordi de kommer i sin egen emballasje, i form av et beskyttende skall. Dette gjør at den er enkel å ta med seg på tur, sende med i matpakken eller ha tilgjengelig i sekken etter trening. Om du glemmer skje er det heller ingen krise – rull kiwien mellom hendene slik at skallet slipper litt og skrell den forsiktig.

Skiver av kiwi er supert som en frisk snacks.
Skiver av kiwi er supert som en frisk snacks.

3. Lang holdbarhetstid

Både grønn og gul kiwi er robuste frukter som har god holdbarhet når de fortsatt er faste. De skal da oppbevares kaldt og beskyttet mot luft. Når kiwien er helt moden, holder den ikke like lenge, men kan lagres i noen dager i kjøleskapet. Ta gjerne kiwien ut av kjøleskapet litt før du skal spise den, så kommer den gode smaken fram.

4. Mange bruksområder

Grønn kiwi spises ofte som den er, men den lille frukten kan også brukes på en rekke andre måter. Den gir ekstra smak og friskhet i salater, gjerne da i kombinasjon med gul kiwi. Prøv den i smoothie, som topping på grøt eller som pynt på en pavlova. Smaken passer også til ost og stekt kjøtt.

5. Mange gode egenskaper

Grønn kiwi er kanskje liten, men den er rik på vitamin C, som bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Den er også rik på kostfiber og er en fin kilde til B-vitaminet folat og kalium.

Hvor får du kjøpt grønn kiwi fra Cevita?

Grønn kiwi fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.