Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du prøve aprikos

Aprikos er en sommerlig steinfrukt med mye god smak – les om hvorfor du burde prøve den mens den er i sesong.

Derfor burde du prøve aprikos

Søt og syrlig samtidig

Aprikos er en spennende, aromatisk steinfrukt med mye god smak. Den er søt og syrlig samtidig, og kan minne litt om fersken. Fruktkjøttet er fyldig og saftig, så dette er en skikkelig leskende sommerfrukt. Fargen kan være alt fra gul til rød.

En ekstra liten steinfrukt

Størrelsen er kanskje aprikosens største fordel – den er omtrent halvparten så stor som en fersken, men er absolutt like god! Den lille aprikosen er derfor super som mellommåltid eller som snacks.

Visste du at?

Aprikosens søte og syrlige smak gjør den til en fin erstatning for både fersken og plomme. Prøv den gjerne i en oppskrift der du ville brukt en annen steinfrukt, som i en pai eller hjemmelaget chutney.

Mange spennende bruksområder

Fersk aprikos er helt fantastisk akkurat slik den er, men den har også mange andre bruksområder. Del den opp og bruk den som topping på granola, server den på ostefatet eller prøv den som base i syltetøy. Den er også god i bakverk som smuldrepai og terter. Prøv den gjerne også på grillen i sommer – lett karamellisert aprikos er supergodt tilbehør til salt mat. Det går også an å tilsette aprikosen til gryteretter for et søtt og syrlig innslag i basen.

Aprikos er skikkelig godt i friske desserter!

Slik burde du oppbevare aprikos

Aprikos er en ganske skjør frukt og bør absolutt spises når den er fersk – da er den aller best. Det er jo ofte ikke så vanskelig å få spist opp når de er så søte og gode! Aprikos kan godt oppbevares i romtemperatur eller legges i svaleskap.

Aprikos fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.