Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du spise grapefrukt

Cevita Grapefrukt er en frisk, søt og lett bitter sitrusfrukt og en fast gjest på mange frokostbord rundt om i landet – men hva er egentlig fordelene ved å spise grapefrukt?

Derfor burde du spise grapefrukt

En smaksopplevelse

Cevita Grapefrukt er frisk, søt og lett bitter – det er en liten smaksopplevelse i seg selv. Sortene våre heter Sunrise og Ruby Red og kan kjennetegnes ved at grapefruktene er store, saftige og har uimotståelig rødfarge i fruktkjøttet.

Tips!

Husk å fjerne de hvite hinnene når du skreller – mye av bitterheten sitter der og du får en mer balansert og søt smak. 

Hvordan spise grapefrukt

Grapefrukt kan spises på mange forskjellige måter, selv om de fleste av oss foretrekker å spise den akkurat som den er. Grapefrukt kan brukes i både middager og desserter, eller kuttes opp som snacks. Her har vi valgt ut våre favorittoppskrifter med grapefrukten.

Chiagrøt med sitrustopping

Chiagrøt er supert til frokost og er utrolig enkelt å lage. Server med biter av grapefrukt, appelsin og sprø granola. Se oppskriften her. 

Salat med grønnkål og ristede kikerter

Denne fargerike salaten med grapefrukt, grønnkål og ristede kikerter er god til både lunsj og middag. Grapefruktsaften bruker du som base i en syrlig vinaigrette. Se oppskriften her.

Bakte halvmåner med banan og bringebær

Bakt grapefrukt blir aromatisk og saftig! Prøv denne enkle desserten som toppes med bananskiver og bringebær. Se oppskriften her. 

Start dagen med ekstra energi

Grapefrukt har et lavt innhold av energi og fett, men et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Om du spiser en hel grapefrukt dekker du 60 % av dagsbehovet for vitamin C. Vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar, virker som en antioksidant og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Det kan derfor være smart å ta seg en grapefrukt til frokosten, slik at du kan starte dagen med litt ekstra energi!

Grapefrukt har lang holdbarhet og trenger ikke oppbevares i kjøleskap. Den holder seg best i temperaturer mellom 8–12°C.

Vær oppmerksom på at grapefrukt og grapefruktjuice bør inntas med forsiktighet ved bruk av visse medikamenter. Sjekk med din lege hvis du bruker faste medisiner.

Hvor får du kjøpt grapefrukt fra Cevita?

Du får kjøpt grapefrukt fra Cevita hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.