Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Derfor burde du spise plommer

Søte, saftige plommer hører høsten til, og nå har vi lansert våre helt egne Cevita-plommer. De er spesielt utvalgt på grunn av sin nydelige smak og saftige konsistens. Få med deg våre aller beste grunner til å spise dem.

Derfor burde du spise plommer

Fantastisk smak og konsistens

Cevita-plommene er ekstra søte og aromatiske, samtidig som de er milde i smaken. Konsistensen er fast og saftig. Skallet på plommene kan tidvis være litt syrligere enn fruktkjøttet – i kombinasjon blir det en spennende fruktopplevelse for store og små.

Våre plommer er ekstra søte og saftige.
Våre plommer er ekstra søte og saftige.

Super på farten

Plommer er små og hendige frukter som er supre å ta med seg på farten. Pakk de gjerne med i treningsbaggen eller matpakken og nyt litt friskt påfyll når du trenger det. Husk at de er ømtålige, de tåler ikke så godt støt, så pakk de gjerne inn.

Visste du at?

Plommer er rike på kostfiber. Spis dem gjerne med skallet på.

Passer omtrent til alt

De fleste av oss spiser plommene akkurat som de er, men de kan faktisk brukes på en rekke måter! Plommer er for eksempel super topping på grøt eller yoghurt. Ettersom at plommene både er søte og syrlige er de en fin motpart til kjøtt, kylling og svin – da gjerne stekt eller ovnsbakt som tilbehør. Plommer kan naturligvis også brukes i paier, kaker, fruktsalater og desserter. De kan også syltes eller presses til saft.

Plommer passer utmerket i bakst – se vår superenkle oppskrift på plommekake her. 

 

Tips!

Det er enkelt å fjerne skallet på plommene – bare dypp de i kokende vann og skallet vil løsne av seg selv.

Hvordan oppbevarer du plommer?

Modne plommer har kort holdbarhet og bør oppbevares i kjøleskapet ved 2–4 grader. Om du ikke er sikker på om du får brukt opp plommene kan du fryse dem. Fjern steinen og skjær fruktene i biter og oppbevar i en frysepose eller boks. Perfekt å bruke som topping på grøt, i sauser eller smoothie.

Hvor får du kjøpt plommer fra Cevita?

Plommer fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.