Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Dette er Ambrosia-epler

Ambrosia er et ekstra søtt og sprøtt eple med en fantastisk aroma – og det eneste eplet som er merket med Cevita.

Dette er Ambrosia-epler

Kanskje verdens beste eple

Cevita Ambrosia er ikke helt som andre epler, og mange mener faktisk at det er verdens beste eple, nemlig fordi det har en særdeles søt smak og en knasende sprø konsistens. Ambrosia-eplet er saftig og det hvite fruktkjøttet holder seg vakkert lenge etter oppkutting på grunn av eplets naturlige lave syreinnhold.

Sjeldent og tilfeldig opphav

Ambrosia-eplet ble oppdaget på 80-tallet i en frukthage i British Columbia i Canada. Eplet antas å ha oppstått etter en naturlig mutasjon, noe som sjeldent skjer ved en tilfeldighet. I dag dyrkes Ambrosia-eplet i vakre omgivelser i vindistriktet Piemonte og i alpeområdet Val de Venosta, nord i Italia. Den italienske sesongen er fra november til april/mai. I sommermånedene kommer eplet fra Chile.

Visste du at?

Ambrosia har fått navnet sitt fra gresk mytologi, der gudenes mat og drikke ble omtalt som «ambrosia». I mytologien gjorde maten og drikken at gudene levde lenger, og at de til og med ble udødelige.

Ambrosia-eplets mange bruksområder

Med epler er det vanlig å skille på om sortene skal spises som de er, eller om de skal brukes i matlagning. Ambrosia er utrolig sprøtt og smakfullt, noe som gjør at mange tenker på det som et spiseeple, men det er også veldig godt i matlagning. Prøv de gjerne rå i en salat eller bruk de i klassisk eplekake.

Lag noe godt med Ambrosia-epler

Ambrosia-epler er et veldig godt eple å bruke i matlagning – den sprø konsistensen er like god i frokostblandingen som i en frisk salat. 

Ambrosia-epler er rikt på kostfiber. Husk å spise skallet – mye sitter der.

Eplene holder seg aller best i kjøleskap, men den gode smaken kommer fram når eplene er tempererte. De har god holdbarhet, og blir ikke melne i den kalde temperaturen som mange andre sorter ville ha blitt.

Hvor får du kjøpt Ambrosia-epler fra Cevita?

Her i Norge får du kun kjøpt Ambrosia-epler hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.