Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nå er Cevita-eplene her

Søte, saftige og skikkelige sprø – endelig er Cevita-eplene her. Lær mer om eplene våre og bli bedre kjent med årets nyhet, Sambóa!

Nå er Cevita-eplene her

Ambrosia

Ambrosia var det første Cevita-eplet som ble lansert og er en favoritt for de av oss som er glad i epler. Cevita Ambrosia blir ofte omtalt som en av verdens beste epler, fordi det har en særdeles søt smak og en knasende sprø konsistens. Ambrosia-eplet er saftig, og det hvite fruktkjøttet holder seg vakkert lenge etter oppkutting på grunn av eplets naturlige lave syreinnhold. I dag dyrkes Ambrosia i vindistriktet Piemonte og i alpeområdet Val de Venosta, nord i Italia. Den italienske sesongen er fra november til april/mai.

Cevita-kvalitet

For oss handler kvalitet om tydelige kriterier og krav som må oppfylles for at et produkt skal få Cevita-merket på. Først av alt står smak, fordi det betyr aller mest for deg. Vi er også nøye på konsistens, altså at produktene er ferske, friske og knasende sprø. Dette skal være med på å sikre at du kan være trygg på at når du kjøper et Cevita-eple vil du få det beste eplet som er tilgjengelig akkurat nå.

Sambóa

Sambóa er årets nykommer og virkelig et eple å merke seg. Eplet ble aller først dyrket og utviklet i Brasil, men Cevita Sambóa dyrkes nå, i likhet med Ambrosia, i Piemonte i Italia. Sambóa har gjort seg fortjent til Cevita-navnet på grunn av sin søte smak og aroma, den unike saftigheten og det sprø fruktkjøttet. Eplet har en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet og er noe rødere i fargen enn Ambrosia, men fruktkjøttet er like lyst og fristende.

Visste du at?

Et eple teller som 1 av 5 om dagen.

Næringsinnhold

Et Ambrosia- eller Sambóa-eple teller begge som 1 av 5 om dagen og eplene er rike på kostfiber. Husk å spise skallet, mye av kostfiberet sitter der. Eplene er også en kilde til fosfor.

Oppbevaring

Eplene holder seg aller best i kjøleskap, men den gode smaken kommer best fram når eplene er tempererte, så ta gjerne eplene ut litt før du skal spise dem. Begge eplene har god holdbarhet, og blir ikke melne i den kalde temperaturen som andre sorter ville ha blitt.

Du får kjøpt Ambrosia og Sambóa hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.