Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nå er steinfruktene her!

De fargerike steinfruktene er her og vi gleder oss til å spise både aprikos, plommer, paraguayos, fersken og nektarin denne sommeren.

Nå er steinfruktene her!

Den perfekte sommersnacksen 

De saftige, friske steinfruktene er perfekt snacks om sommeren og er både leskende og smakfulle – noe som passer ypperlig i sommervarmen. Prøv dem gjerne også i maten, de er supre tilskudd i salater eller i bakverk. Bli bedre kjent med de ulike variantene – kanskje du finner en ny favoritt denne sommeren? 

Aprikos 

Aprikos er en liten, aromatisk steinfrukt med god smak. Den er søt og syrlig samtidig og kan minne litt om fersken. Fruktkjøttet er fyldig og veldig saftig. Fargen kan være alt fra kraftig gul til rød. Aprikosen er en kalorifattig frukt, med mye kostfiber. Den er i tillegg rik på vitamin E.

Aprikosen er kanskje liten, men fortsatt full av god smak!

Fersken 

Fersken er en utrolig saftig og søt steinfrukt med fin syre og klassisk ferskenaroma. De er ofte gule og røde og har et lyst, gult fruktkjøtt. Fersken er full av kostfiber. Mye av fiberet sitter i skallet, så spis frukten med skallet på. 

Nektarin 

Nektarin er en søt og frisk steinfrukt med et fruktkjøtt som nesten smelter på tungen. Den har glatt skall og fargen er ofte rød og lilla med gule innslag. Fargen på fruktkjøttet varierer gjennom sesongen, og kan være alt fra hvitt til lyst gult. Nektarin er naturlig rik på kostfiber.

Fersken og nektarin smaker ganske likt, men i utseende er de forskjellige.

Paraguayos 

Paraguayos, eller donutfersken, er en flatere og mindre ferskenvariant med en søt smak. De blir ofte beskrevet som smakfulle med en mild mandelaroma. Skallet er alt fra gult til rødt, og fruktkjøttet er saftig og har en fløyelsmyk tekstur. Paraguayos er full av kostfiber. Mye av fiberet sitter i skallet, så spis frukten med skallet på. 

Plommer 

Plommer er ekstra søte og milde i smaken. Konsistensen er fast og saftig, og skallet kan tidvis være litt syrligere enn fruktkjøttet. Fargen varierer fra mørk rød til dyp lilla. Plommer er naturlig rike på kostfiber, så spis dem gjerne med skallet på.

Tips!

Steinfrukter bør oppbevares kjølig. Ta dem gjerne ut av kjøleskapet litt før du skal spise dem, så kommer den gode smaken fram. 

Du får kjøpt steinfrukter fra Cevita hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.