Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik bruker du mango

Mango fra Cevita er stor, søt og ordentlig saftig. Nyt den akkurat som den er, eller la deg inspirere av våre enkle og kjempegode oppskrifter.

Slik bruker du mango

En Cevita-Mango er helt spesiell – de henger lenge på treet som bidrar til de oppnår riktig farge, god størrelse og at fruktkjøttet får en utrolig sødme. I tillegg kan du gjenkjenne en Cevita-Mango ved at fruktkjøttet ikke inneholder en eneste fibertråd.

Slik kutter du mango

Skjær ned langs steinen på begge sider. Rut opp fruktkjøttet for å lage terninger i ønsket størrelse. Bruk en skarp kniv, men vær forsiktig slik at du ikke kutter i skallet. Brett ut mangoen og skjær av bitene langs skallet.

På utkikk etter flere kuttemetoder? Se alle måtene du kan kutte mango på her.

Slik bruker du mango

Mango er en populær frukt med en søt og krydret smak som passer til mange ulike retter. Vår saftige mango kan spises som den er eller brukes i salater, pokebowls og i tacoen. Den kan også serveres i smoothie, til is og i desserter. Mango kan også grilles, og får en karamellisert overflate etter noen få minutter på høy varme.

Oppbevaring

Mango fra Cevita er straks moden når den kjøpes, og skal derfor oppbevares på benken fram til den er moden. Oppbevaring i kjøleskap anbefales ikke, da det påvirker modningsprosessen. For å sjekke om mangoen er moden kan du trykke lett på frukten med hånden. Dersom den gir etter er den moden.

Visste du at?

Mangoens farge blir påvirket av både solforhold og vær. En moden mango kan være både grønn, rød eller en kombinasjon av begge.

Mango er en fin kilde til kostfiber og er også full av vitamin C.

Hvor får du kjøpt mango fra Cevita?

Mango fra Cevita får du kun kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.