Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik spiser du gul og grønn kiwi

Gul og grønn kiwi er friske, søte frukter med mange fine bruksområder. De er supre som snacks eller som et fargerikt innslag i ulike retter. Vi deler våre beste tips og triks til hvordan du burde spise dem.

Slik spiser du gul og grønn kiwi

Tropiske smaksbomber

Gul og grønn kiwi er små, tropiske smaksbomber med mange fine egenskaper. De er søte, saftige og rike på vitamin C, kostfiber, kalium og B-vitaminet folat. Den gule kiwien er noe søtere og mildere i smaken, mens den grønne er noe friskere.

Del kiwien i to og spis med skje – det er den enkleste måten å nyte de friske fruktene.
Del kiwien i to og spis med skje – det er den enkleste måten å nyte de friske fruktene.

Kan du forskjellen på gul og grønn kiwi? Les det her. 

Slik kutter du kiwi 

1. Kutt av topp og bunn med en skarp grønnsakskniv. 

2. Sett kiwien på høykant og kutt av skallet langs hele frukten. Hold deg helt i ytterkanten, slik at du beholder så mye fruktkjøtt som mulig. 

3. Del i to og kutt videre i terninger eller trekanter. 

Nyt kiwiene som de er, eller prøv de i en av våre supergode oppskrifter under. 

Tips!

Ikke glem at skallet på den gule kiwien er spiselig, bare husk å vaske det først.

Friske og fargerike oppskrifter med kiwi

Gul og grønn kiwi fra Cevita får du kun kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.