Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fem nye måter å spise klementin på

Klementiner er søte, saftige og kjempegode som de er, men kan også brukes på flere spennende måter. Vi gir deg fem tips til nye måter å spise klementin på!

Fem nye måter å spise klementin på

Klementinsalsa

Klementiner blir ekstra gode i salsa, og gir et saftig og søtt resultat. Bruk klementinen som hovedingrediens, og bland med cherrytomater, hakket rødløk, koriander og litt havsalt. La gjerne salasaen stå og godgjøre seg litt på benken etter du har blandet ingrediensene – da får den ekstra god smak. 

Klementinsalat

Klementiner passer utmerket i salat, og er godt til tunge middagsretter med sin friske og søte smak. Kutt opp klementiner i skiver og bland med spinat, jordbær og fetaost. Topp med pinjekjerner og olivenolje. Hele oppskriften kan du lese her. 

Slush av klementin 

Klementiner kan enkelt forvandles til en herlig, forfriskende slush med et par enkle grep. Press juicen av klementinene og ha saften i en beholder i fryseren. En isbitform er supert! Ta klementinisen ut av fryseren etter et par timer og skrap den frosne saften opp med en skarp gaffel. Hvis isen er veldig hard kan du bruke en stavmikser. Tilsett litt lime før servering for et ekstra friskt innslag. 

På utkikk etter flere oppskrifter med sitrus? Se her. 

Klementinmarmelade

Det er ekstra gøy å servere en hjemmelaget marmelade til ostefatet. Bruk en kilo klementiner, 5 dl vann og 500 gram sukker for å lage lage 8 porsjoner. Behold skallet på halvparten av klementinene og skrell den andre halvparten. Del klementinene i tynne skiver og ha de over i en kjele med vannet og sukkeret. La blandingen småkoke i en time og rør om av og til. Hell over på glass og avkjøl. 

Syltede klementinskiver

Syltede klementinskiver passer perfekt som kakepynt og er utrolig enkelt å lage selv. Sylt klementiner ved å skjære dem i tynne skiver og la de småkoke i sukkervann, 5 dl vann og 500 g sukker, i en times tid. Oppbevares kjølig i tette glass. 

Hvor får jeg kjøpt klementiner fra Cevita? 

Cevita klementiner plukker du hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.