Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fem nye måter å spise klementin på

Klementiner er søte, saftige og kjempegode som de er, men kan også brukes på flere spennende måter. Vi gir deg fem tips til nye måter å spise klementin på!

Fem nye måter å spise klementin på

Klementinsalsa

Klementiner blir ekstra gode i salsa, og gir et saftig og søtt resultat. Bruk klementinen som hovedingrediens, og bland med cherrytomater, hakket rødløk, koriander og litt havsalt. La gjerne salsaen stå og godgjøre seg litt etter blanding, da blir smakene enda bedre.

Klementinsalat

Klementiner passer utmerket i salat, og passer godt til tunge middagsretter med sin friske og søte smak. Kutt opp klementiner i skiver og bland med spinat, jordbær og fetaost. Topp med pinjekjerner og olivenolje

Klementinslush

Klementiner kan forvandles inn til en herlig forfriskende drikke ved noen enkle grep. Press juicen ut av klementinene, og ha saften i en beholder i fryseren. Ta den ut etter et par timer, og skrap den frosne saften opp med en gaffel. Hvis isen er ordentlig frossen kan du bruke stavmikser. Tilsett litt lime før servering for et ekstra sitrusinnslag.

Les også: Våre beste sitrusoppskrifter

 

Klementinmarmelade

Det er ingenting bedre på et ostefat enn en hjemmelaget klementinmarmelade. Du trenger en kilo klementiner, 5 dl vann og 500 gram sukker. Behold skallet på halvparten av klementinene, og skrell den andre halvparten. Del klementinene i tynne skiver og ha de i en kjele sammen med vann og sukker.  La den småkoke i en time og rør om av og til. Hell over på glass og avkjøl. 

Syltede klementinskiver

Syltede klementinskriver passer perfekt som kakepynt eller til ostefatet. Sylt de enkelt hjemme ved å skjære klementiner i tynne skiver og la de småkoke i sukkervann (5 dl vann og 500 g sukker) i en times tid. Oppbevares kjølig i tette glass.  

Hvor får jeg kjøpt klementiner fra Cevita? 

Cevita klementiner plukker du hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.