Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hjemmelaget fersken-iste

Hjemmelaget fersken-iste med paraguayos er skikkelig luksus! Smak gjerne til sirupen slik at du får den akkurat slik du liker.

  • 2 porsjoner
  • 30 minutter
  • Lett
Hjemmelaget fersken-iste

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Iste

    • 2 stk. paraguayos fersken*
    • 1 l vann*
    • 2 pose svart te*
    • isbiter*
  • Ferskensirup

    • 4 stk. paraguayos fersken*
    • 1 ½ dl sukker*
    • 2 dl vann
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Lag te med teposene og 1 liter kokende vann. La det avkjøles.
  2. Lag ferskensirupen – vask og del ferskenene i biter. Ha i en stekepanne på medium høy varme.
  3. Tilsett sukker og vann, og kok opp.
  4. Når ferskenene er myke, mos de med en gaffel eller potetmoser. La det koke til sukkeret er oppløst, og sett pannen til side i 10 minutter.
  5. Sil ferskenblandingen. Bruk en tresleiv til å mose mest mulig sirup gjennom silen.
  6. Tilsett ferskensirupen og den avkjølte teen i en stor mugge. Del fersken i biter og ha i teblandingen.

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold