Kinakålen gjør comeback | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kinakålen gjør comeback

Kinakålen var var kjedelig på 90-tallet, men oj, oj, oj for et comeback. Aldri har den vært så crispy og frekk.

Miksen av kinakål, boksmais og Thousand Island-dressing fra det glade 90-tall, har muligens gitt kinakålen et dårlig rykte. Men det er helt ufortjent, for den sprø kålen kan brukes til mange spennende ting.

Nå er den frekkere og mer crispy enn noen gang.   

Kål, ikke bladsalat 

De friske, grønne bladene kan forvirre – det er lett å tenke på kinakål som bladsalat, men det stemmer ikke. Vi snakker faktisk om kål her, og det betyr muligheter som koking, damping, steking og grilling. Men for all del, bruk den gjerne i salater også.

Utsøkt tilbehør  

Skjær 5 mm av stilken, og legg kålen noen minutter i kaldt vann. Tørk den lett og skjær opp i båter eller halvdeler med en stor kniv. Ha kålen over i en kjele med lettsaltet vann og godt med smør. Kok til den er nesten mør, og server som velsmakende tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. 

Skjær eller rasp kålen i lange, tynne strimler. Sleng dem i panna, og wok dem i noen minutter. Pass godt på tiden – overkokt kinakål mister mye smak og blir fort vassen.

Kinakål

Koreansk mat med kinakål 

Det koreanske kjøkkenet er kjent for spennende smaker og grønnsaksrike oppskrifter. Her spiller kinakålen en stor rolle. Har du hørt om den koreanske nasjonalretten Kimchi? Den fermenterte kålretten serveres til nesten all koreansk mat, og er sterk, syrlig og salt.

Kimchi lages ved at du legger kinakål og andre grønnsaker i en romtemperert saltlake, og deretter setter den i kjøleskapet. Retten kan nytes alene eller som tilbehør. 

Test også ut andre koreanske oppskrifter med kinakål, som denne Steamed buns med sopp og sursøte grønnsaker.  

Kinakålen er nå i sesong.