Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Åsane KIWI BAMA-Cup setter ny deltakerrekord!

Velkommen til en av landets aller største fotballturneringer. 510 lag. 4200 glade barn. 1700 dugnadstimer.

   Åsane KIWI BAMA-Cup setter ny deltakerrekord!

Tilslutningen er så stor at Åsane Fotball kommer til å sette deltakerrekord med sin KIWI BAMA-Cup når turneringen går av stabelen til helgen. I tillegg til rekordmange barn, vil det være foreldre, foresatte og frivillige i sving hele helgen. Alt for at ungene skal få en uforglemmelig opplevelse, føle på mestring og fotballglede.

Vi tok en prat med styreleder Jostein Nesse i Åsane Fotball Damer om hvordan klubben forbereder seg til å arrangere en av landets største fotballturneringer.

Hvordan ligger dere an bare få dager før det braker løs?

– Akkurat nå føler jeg at vi har så god kontroll som det er mulig å ha i forkant av et så stort arrangement. Vi ser frem til helgen og de frivillige er klare til å ta imot og ta vare på alle som kommer, forsikrer Nesse.

Ja, for turneringen på Åsane er så stor at den kommer til å sette ny deltakerrekord i KIWI BAMA-Cup med god margin. Hvordan er det mulig for en liten klubb som Åsane å arrangere en så stor turnering?

– Vi er helt avhengige av at folk stiller opp, og det gjør de. I Åsane har vi lang erfaring med å arrangere turneringer, selv om dette er vår første KIWI BAMA-Cup. Mange synes det er gøy å være med å bidra til at så mange unge fotballspillere får en fantastisk fotballhelg.

Det er godt å høre. Hvordan er dugnadsånden i Åsane? Er det lett å få folk til å stille opp?

– Dugnadsånden er helt fenomenal. Vi er en liten klubb, men vi er gode på å mobilisere. Til sammen er vi avhengig av rundt 250 dugnadsvakter for å få det til å gå opp. De frivillige kommer til å bidra med rundt 1700 dugnadstimer i løpet av turneringen.

Imponerende! Men til tross for mange frivillige, hvordan klarer dere å arrangere så mange kamper i løpet av to dager?

– Konseptet vårt er en såkalt «non stop»-turnering. Det er fullt kjør fra 08:40 om morgenen til 20:00 på kvelden. På det meste spilles det tolv kamper inne i Vestlandshallen og ytterligere fem på banen utenfor, forteller Nesse, før han fortsetter;

– Og i den anledning må jeg få rose dommerne våre. Vi har totalt rundt 80 dommere som skal i aksjon. De som dømmer flest kamper holder på nesten uten pause i fem-seks timer. Dommerne legger ned en utrolig innsats.

Det er det liten tvil om, for uten dommere blir det ikke kamper. Hvordan klarer dere å få fatt i så mange dommere?

– De aller fleste kommer fra egne rekker. Det er klubbdommere som Åsane selv har rekruttert og utdannet, men vi er også så heldig at vi får låne noen dommere fra naboklubbene våre også.

Det er godt å høre at mange bidrar for at det skal bli et vellykket arrangement. Men hva betyr det egentlig for dere å arrangere KIWI BAMA-Cup?

– For oss er det givende å få jobbe med et turneringskonsept som også er holdningsskapende. I Åsane er vi opptatte av å lære spillerne våre om kosthold og gode søvnvaner. Gjennom KIWI BAMA-Cup når vi ut med budskapet til spillere og foresatte i hele regionen. Det er en stor motivasjon, men vi skal heller ikke legge skjul på at det også er viktig for oss økonomisk.

Hva legger du i det?

– Vi i Åsane har et lite budsjett på kun 4,5 millioner i året. I løpet av helgen regner vi med å ha en totalomsetning på rundt én million kroner. Bidragene fra KIWI, BAMA og våre andre samarbeidspartnere lar oss sitte igjen med omtrent 600 000 kroner. Det er penger som går rett inn i klubbkassa og er et betydelig bidrag til driften vår.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til!

– Tusen takk for det. Vi ser frem til helgen og håper alle som kommer får en god opplevelse.

Hva er KIWI BAMA-Cup?

KIWI BAMA-Cup er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Fotballforbund, KIWI og BAMA. Cupene er en videreføring av de suksessrike "Eat Move Sleep"-cupene som BAMA og NFF arrangerte mellom 2015 og 2021. Forgjengeren før det igjen var Bendit Cup. Omtrent 800 000 barn har deltatt på fotballcuper i samarbeid mellom BAMA og NFF.  
 
KIWI BAMA-Cup arrangeres over hele landet. Cupene er for barn i alderen 6-12 år med sterkt fokus på sunne verdier. Cupene er arenaer for både idrettsglede, kunnskapsdeling og inspirasjon. På hver cup finner man en "Eat Move Sleep"-camp hvor både deltakere og tilskuere får informasjon om kosthold, bevegelse og søvnvaner, som er viktig for prestasjonene i trening og kamp, og for å forebygge skader.