Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hammerfest arrangerer årets første KIWI BAMA-CUP

Til helgen er det sesongstart for KIWI BAMA-CUP, og Hammerfest IF Stein sparker i gang sesongen, som blir tidenes største for cupserien.

Hammerfest arrangerer årets første KIWI BAMA-CUP

– Vi synes det er veldig stas at det er nettopp Hammerfest IF Stein som åpner årets cupsesong. Det er en fantastisk klubb, med drivende dyktige ildsjeler. Når Hammerfest arrangerer cup, vet vi at det blir vellykket. Det føles trygt at det er nettopp de som skal sparke i gang årets første KIWI BAMA-CUP, forteller Håkon Andersen, sponsorsjef i BAMA. 
 
Totalt skal det arrangeres 48 cuper i år. Andersen forteller at det er et rekordantall, og at de anslår at over 80 000 barn i alderen 6 til 12 år vil delta på en KIWI BAMA-CUP i året som kommer.  
 
– For oss er det en ære å få arrangere årets første KIWI BAMA-CUP. At Finnmark-fotballen kommer hit til Hammerfest, synes vi er veldig gøy. Det er virkelig med på å sette Hammerfest på kartet. Vi gleder oss enormt til å ta imot hele 65 lag fra store deler av Finnmark, forteller en engasjert Steve Sivertsen, cupgeneral i Hammerfest IF Stein. 

– En av våre viktigste cuper 

Cupen i Hammerfest er ikke bare årets første KIWI BAMA-CUP, den er også den nordligste cupen som arrangeres i år. Andersen fra BAMA forteller at det betyr mye for sponsorene.  
 
– Både NFF, KIWI og BAMA mener det er svært viktig at vi har en tilstedeværelse over hele landet. Derfor setter vi stor pris på at Hammerfest ønsker å arrangere en cup for Finnmark. Vi er utrolig stolte av alle de dyktige cuparrangørene våre, men det er ikke til å legge skjul på at cupen i Hammerfest er en av våre viktigste, forteller Andersen. 
 
Cupen i Hammerfest tiltrekker seg lag fra et stort geografisk område. Porsanger, Alta, Honningsvåg og Havøysund stiller alle med tilreisende lag.  
 
– Vi vet at vi ikke på noen måte er den største cupen som arrangeres. Hadde NFF, KIWI og BAMA kun vært opptatte av deltakertall, hadde vi kommet til kort. Heldigvis blir det sett på geografi, og ikke kun deltakertall. Det er et viktig arrangement, ikke bare for oss som klubb, men for hele Finnmark-fotballen, poengterer Sivertsen. 

– Vinterstorm er det eneste som kan stoppe oss 

Med storinnrykk, er det mye som må falle på plass for at cupen skal gå som planlagt. Steve Sivertsen forsikrer dog om at de har kontroll, like før det braker løs. 
 
– Det eneste som kan stoppe oss nå er skikkelig uvær. Vi har lagt ned voldsomt mange timer allerede, og enda flere blir det før vi er i mål, men vi har en god plan for helgen. I den forbindelse må jeg berømme de frivillige som stiller opp. Vi har en enestående frivillighetskultur i Hammerfest. Ber jeg seksti personer om å stille opp, så kan jeg stole på at det kommer seksti personer, forteller han.  

Og at frivilligheten står sterkt i Hammerfest, er noe Andersen fra BAMA har lagt merke til: 
 
– Dugnadsgjengen, med Steve i spissen, er utrolig dyktige. Vi kan ikke få rost jobben som gjøres nok. Den frivillige innsatsen i Finnmark er blant den beste i landet. Vi vet at ting er på stell når det spilles cup i Hammerfest, slår sponsorsjefen fast.